March 25, 2008

Lavendel

Iedereen die naar het zuiden van Frankrijk reist, komt ze op een zeker moment tegen de lavendel velden. Afgelopen zomer waren mijn zusje en ik uitgenodigd door een van mijn broers om naar het zuiden van Frankrijk te komen. Hij trakteerde zijn vrienden en familie op een week Frankrijk in een enorme gite die hij hiervoor zes weken lang huurde.

Zo kwam het dat mijn zusje en ik, na jaren weer samen op reis gingen. Hoe verder wij naar het zuiden reisden, hoe meer wij ze tegen kwamen.... Paarse heuvels, enorme lavendelvelden.Als je mijn zusje haar huis bekijkt zie je haar liefde voor blauw, Kreta blauw... Lavendel blauw. Ze geeft het allerlei namen en vermeld er meestal nog even bij hoe heerlijk ze het in Frankrijk, Kreta of Ibiza vond. Mijn zusje houd van de witte huisjes in de zon, het strand en een wijntje op een terrasje en ik hou van mijn zusje.

Binnenkort is zij jarig en organiseren haar kinderen een groot feest voor haar. Al weken ben ik bezig met een leuk kado te bedenken. Eerst werd het een kooitje, maar ja die vond ik zelf ook wel leuk. Nu is het een mand geworden en ben ik volop bezig deze te vullen met allerlei witte en lavendelblauwe spulletjes, lekkere thee, jam en koekjes. Zodat zij zo haar eigen terrasje op kan. Een soort herinnering aan de geweldige week die wij samen hebben beleefd in Frankrijk. Ik heb al een aantal leuke dingen gevonden. wordt binnenkort vervolgd....


14 comments:

faire un songe said...

Hoi.. Slapen ..het was inderdaad allemaal wel erg door mijn hoofd aan het spoken.
Vandaag had ik het veel te druk op mijn werk om er ook maar even aan te denken. Ik kom nu net binnen en ben vanmorgen om half 9 begonnen...pff ben bij dat ik zit..
mannen kijken een film en ik dacht ik ga even lekker achter de pc..
Duik zo wel lekker mijn bedje in.
Ja mooi is de dekschaal hé.
Ben er heel blij mee..!!
Lieve groetjes

I. said...

Telepathie...
Ik heb net een bestelling binnengekregen : bach bloesem voor zoontje (nogal nerveus soms voor de tafeltoetsen), aloë vera capsules voor mezelf (goed voor huid en haar) en lavendelolie... Ik dacht nog, dat is een goed idee voor een volgende 'post' op mijn blog binnenkort, na de pauze! Veel liefs! Isa

LiLi M. said...

Mmmm lavendel. Had of zocht Cobi daar niet een heel mooi boek over? Er staat of stond zoiets in een van haar albums. Misschien nog een ideetje voor in de mand? Ben benieuwd wat er verder nog komen gaat...en niet alleen in de mand! Greetzzzz L.

M. said...

Hmmm, zonnige plaatjes allemaal! De kogel is door de kerk: we gaan dit jaar met ons gezin 'eindelijk' weer eens op reis en... richting Provence!! Hier dus een blije meid. Maar van je foto's en woorden word ik ook al blij :D

Rose said...

Hello ... your blog is very beautiful and romantic !
De foto's are so much lovely !
Dank u voor u visit come mijn blog Rose

Solange said...

hallo, hallo, Ik kwam je blog tegen via modern country. Ik vind je plaatjes erg mooi en die kleuren!
wat mooi zijn die lavendel velden he? en het ruikt ook zo lekker. Ik kom gauw een keer terug om te genieten van je blog,

fijne week!

Solange

Anja said...

Wat een lieve zus ben jij! En wat een leuk idee, zo'n cadeaumand die herinneringen oproept aan jullie tijd samen. Fijne avond nog!

Tante Tee said...

Wat een ontzettend leuk idee, zou ook wat voor mijn moeder zijn!!! Een cadeau wat met zoveel zorg bijelkaar is gezocht is altijd mooi!

Over 3 weekjes zit ik ook in frankrijk voor een weekje met de hele familie (11 man), heb er zo'n zin in!!! Ben 12 jaar geleden een keer naar frankrijk geweest en verder nooit.

ABACAXI & HORTELÂ said...

Hee hallo!
Wat leuk dat je ook een blog hebt! Ik ontdek het nu 'pas', m'n internet lag er 3 dagen uit...
Ik kom terug (en zet je link bij mijn favorieten!!!)
Liefs,
Chantal

Mirka said...

Hallo! Ik heb jou blog via Something White gevonden. Wat heb je ook een mooie blog, ik kom zeker weer terug te kijken wat je hebt geschreven en fotografeerd. Prachtig zijn die lavendelvelden, zon een intens mooie paarse kleur, mijn favoriet. Groetjes uit Finland! : )

stadtgarten said...

Hallo, ik heb je blog via Marjolein van "Something white" gevonden, en ik ben er echt blij om! Ik hou ook van lavendel, van het zuiden van Frankrijk en ....
Ik denk, dat ik er vaak zou terugkomen.
Groetjes uit Duitsland, Monika

cielo moon said...

Le parfum de mon Sud :)

Anne said...

Un blog joli et agréable,une touche française. Trés prometteur !
Je reviendrais.

NaturelSuus said...

Hoi Dees,
ben even je blog aan het lezen over je kado voor je zus.
Ik heb nog drenthse lavendelthee in een leuk potje. Je mag het hebben. Laat maar even weten
in mijn picasa album (naturelsuus)