April 19, 2008

kitsch in grey


Een schilderijtje van de Noordermarkt. Bewerkt met grijze verf en daaroverheen witte kalkverf. Net zolang tot het gewenste resultaat is bereikt. Ik viel op de enorme kitsch die van dit schilderij afstraalt en de grappige engeltjes waarvan er een Johannes de Doper voorstelt hoorde ik later . Ik vind de combinatie van dingen zoals dit in een moderne omgeving erg leuk, deze staat dan ook in mijn overigens strakke keuken


A new color for an old picture-frame painted with some grey paint and some white chalk. I enjoy the combination of this kinda pictures with modern elements.

Un nouveau couleur pour une cadre ancienne, un peu du gris et du chaux blanc et les petites trouvent un place en cuisine. J'aime bien un cadre comme ├ža dans une cuisine moderne

Una piccola metamorfosa da un quadro, trovato al mercato di pulci. Con la pintura grigio et bianca. Ha trovato un bel posto in cucina

11 comments:

Nicky said...

Hoi, Ik zie meer en meer op blogs en zo jullie facinatie voor kruisbeelden, heiligenbeelden en prenten en ik vroeg me af waarom jullie daar zo op vallen. Is het puur omdat ze zo decoratief zijn??? Groetjes,

vosgesparis said...

Zoals ik ook op je blog antwoorde is het voor mij zuiver decoratie, een beetje aangestoken door de scandinavische blogs en winkels zoals Jeanne d'Arc en hun mooie boek denk ik. Het geeft, vind ik een mooie rustige en serene sfeer.

Moderncountry said...

Oh, het is erg mooi geworden zeg!
Ik vind dat deze patina zo perfect bij deze scandinavishe/franse stijl passen. Goed gedaan! Ik vind het zelf moeilijk om te doen. En wat nog moejlijker is, is leuke lijsten te vinden. Heeeeel moeilijk!! Ik ben een hele tijd naar op zoek, maar nergens te vinden. Waar zoek jij?

Ik ben ook onder de indruk van Hema, wat mooie glasen en karsen hebt jij gevonden zeg!! Die glasen lijk wel heel erg op mijne franse glasen die ik op het brocante markt hebt gevonden. Ik moet ook dadelijk naar Hema denk ik! :))

Ik hoop dat je een leuk dag hebt gehad en fijne avond nog!
Knuffel van Aina ;)

(let niet zo goed op mijn Nederlands!)

faire un songe said...

Hoi, wat ben jij goed op bezig op je blog zeg.. mooie foto's ook weer.
Fijn weekend.

marga said...

Wat is het lijstje weer mooi geworden Dees....ik hou daar wel van, durf het zelf alleen nog niet zo goed aan.
Fijn weekend.

Nicky said...

Haha, Ik ben er heel gerust in hoor dat jullie geen sekte zijn of misschien toch...de Picassa sekte...Maar ja die kan geen kwaad!

Suzanne said...

Hey vosgesparis,
Mooie blog heb je!
Heerlijk geknutseld met je schilderijtje! leuk geworden,.

Something White said...

Vandaag heb ik ook weer even een bezoek aan de kringwinkel gebracht en zag daar weer tig kruisbeelden en madonnaprenten liggen... Veel is kitsch inderdaad, maar toch schijnt het de harten van veel mensen te raken op de een of andere manier. En daar gaat het wellicht ook om. Goeie facelift heb je gemaakt van je lijst! Het moet uiteraard 'Dees'-proof zijn :D

Magny said...

lovely pictures...
magny,:o)

Tanja said...

jaah, aangestoken door de Franske plaatjes?? vind je schilderijtje mooi en die blog van jou is heerlijk om elke keer even op de neuzen....groetjes Tanja

casa nostra said...

dit is ook een erg mooi plaatje, de lijst is helemaal prachtig en met wat verf kan je het helemaal aan je eigen stijl aanpassen