April 7, 2008

Unwired
Sinds ik tijdens mijn opleiding reclametekenen/vormgeving enorme vellen met passer en inkt vol letters moest tekenen. Ben ik gefascineerd door haar vormen. Met name de lettertypen die worden gebruikt op kisten en dozen vind ik prachtig om te zien. Ik kan dan ook erg blij worden van alles wat daar mee te maken heeft. Bij het zien van kist sjablonen als hieronder zie ik mij al heerlijk zitten met een schoteltje verf en een mooie dikke tamponeerkwast in de hand.
Ook tijdens het bezoeken van concerten vallen mij altijd weer de grof gesjabloneerde letters op. Grote kisten, gevuld met kabels en gitaren. Met veel beslag, grove metalen sloten en de band naam gesjabloneerd op de zijkant in verschillende lettertypen. Ik heb er inmiddels heel wat gefotografeerd.

Het was dan ook niet gek dat tijdens een wandeling op de Prinsengracht een groot aankondigingsbord in de etalage van GO Gallery onmiddelijk mijn aandacht trok. De aankondiging deed mij denken aan concertzalen en kisten die verstopt in de coulissen na afloop van het concert over de grond rollen en hun letters en inhoud tonen.

Expositie UNWIRED

SIT (Amsterdam, 1976) Sit,vroeger beter bekend als Freakin Sitnie, is geenonbekende in de Amsterdamse straatkunstwereld. Toch presenteert hij tijdens deze expositie compleet nieuw en onbekend werk. Hiervoor heeft hij zichzelf moeten hervinden, Hij ging terug naar de basis, weg van alle digitale drama's en weg van pnze manipulatieve en oppervlakkige maatschappij.Zo ontstond een totaal nieuwe collectie:UNWIRED. Zwart en wit. Liefde en haat. Bewondering en verafschuwing.Vanaf 29 maart t/m 12 mei
GO Gallery,
Prinsengracht 64
Amsterdam
http://www.gogallery.nl/

10 comments:

Making it lovely said...

Your blog seems so familiar to me, I hav definitely been here before but don´t remember if I left any comment:-)
Anyway, my name i Nilla I am a swedish woman living in Singapore, and you are most welcome to visit my blog:-)
Take care

LiLi M. said...

Hi! Dat is nou ook weer een leuke post! Weten wij ook wat er te doen is in 'de stad'. Mooie foto's! Ik wist trouwens niet dat jij ook voor reclame tekenaar geleerd had, da's ook weer leuk om te weten, ja zo'n blog is zo gek nog niet!

casa nostra said...

wat leuk dat jij voor reklame-tekenaar hebt geleerd. heb je daar ook ooit wat mee gedaan?
leuk verhaal heb je ervan gemaakt.
kistletters vind ik ook altijd heel speciaal.

jeanette said...

mooi om te lezen dat dat soort dingen jou weer fassineert terwijl ik er met een boog omheen zou lopen, haha...je hebt wel weer hele mooi foto`s van gemaakt, petje af!! ennehh..nog een blogvraagje, weet jij zo hoe ik een lege ruimte weghaal, kijk maar eens onder m`n schoentjes, daar had ik meer foto`s maar die heb ik weggehaald en nu zit daar zo`n loze ruimte, geen idee hoe ik dat dichter naar elkaar moet krijgen...

jeanette said...

vergeet helemaal te zeggen dat ik je verhaal wel mooi vind en dat we weer wat meer van je weten, reklame tekenaar, leuk man! en net wat wil ook vraagt, wil je daar nog iets mee gaan doen?...

faire un songe said...

Waar zo'n blog al niet goed voor is.. weer een stukje Dees leren kennen.
Nu ben ik organisator van evenementen, maar eigenlijk ben ik doktersassistente... hoe raar kan het lopen.

tuttemerul said...

je hebt niet alleen de kunst mooi te fotograveren maar ook te schrijven, ik hang letterlijk aan je lippen als je iets verteld, het boeid me dan ook echt, je bent een ware kunstenaar hoor

tuttemerul said...

vergeef me mijn taalfout het moet uiteraard fotograferen zijn hihi liefs myrna

M. said...

Hoi Dees, ligt dat nu aan mijn eigen computer? Ik zie bij de eerste foto's overal rode kruisjes en zou die supergraag willen zien. Mocht je zelf ook rode kruisjes zien, dan kun je altijd naar 'berichten' gaan en dan 'bericht verwijderen' selecteren. Maar LET OP: je moet niet definitief verwijderen. Er komt eerst een vraag of je dat werkelijk wil en je ziet dan opeens ook weer alle foto's verschijnen. Klik dan op ANNULEREN en je foto's zijn weer zichtbaar. Soms heeft blogger problemen met opladen van afbeeldingen. Wat interessant dat jij reclame-tekenaar bent; boeiende job lijkt me dat en ja, kistletters vind ik ook zo mooi stoer en no-nonsense. Ik heb inmiddels dat lettertype gedownload, maar heb ook echte sjablonen ervan in huis gehaald. Is wel zo leuk!

M. said...

YES! Ik kan ze inderdaad zien nu. Die bovenste foto heeft 'het' echt! Prachtige take! Je sprak over zwart hierboven... ik heb net mijn zwarte kastje bewerkt... naar een grijzig wit. Ik moet er nog even aan wennen, want het is nu wel erg 'aanwezig' in onze gang. Groetjes