La brocante de Lundi

Als kind kon ik uren meekijken hoe mijn vader met zijn potje inkt en kroontjes pen aan tafel zat, hij maakte graag pentekeningen van de Amsterdamse grachten. Pandjes, kademuurtjes en gevels, er kwam van alles uit zijn handen. Ik herinner mij vooral de vorm van zijn inktpotje en vraag mij af waar deze is gebleven. Ik heb altijd wel van schrijfmaterialen gehouden, bosjes potloden, oude letterstempels. Ze blijven, ook al gebruiken we ze bijna niet meer, toch prachtig om naar te kijken.

Op de Noordermarkt was het afgelopen maandag ‘uitverkoop’ bij een van van de stalletje. Naast de normale stal stonden rijen met dozen gevuld met een beetje versleten of beschadigde spullen. Mij vielen gelijk de oude griffels op. Prachtig decoratie materiaal.


As a child I really loved to watch my dad making little drawings of the Amsterdam canals with their beautiful houses. He created beautiful images with a pen and black ink. I still enjoy this old kinda writing and designing material, today on our weekly market I found these old pencils