Sinterklaas

1961 Mijn broers laten mij de zak vol kadootjes zien die de Sint zojuist heeft gebracht.

Sinterklaas werd bij ons thuis altijd groots gevierd. Al weken van te voren verdween mijn moeder urenlang in haar eigen kamer, om snel de deur dicht te duwen als ik probeerde binnen te dringen in het, wat ik later natuurlijk pas begreep, tijdelijke domein van de Sint.

Als jongste van vijf met drie oudere broers en een zus was ik natuurlijk de enige die nog echt vol spannng op het kloppen op de deur wachtte. En als de zak van Sinterklaas dan binnen werd gedragen door mijn broers werd er volop gezongen en gejuicht. Het was een feest dat wij zittend aan de grote tafel vierden met vollop pakjes voor iedereen en handgeschreven gedichten. Iedereen een fijne Sinterklaas avond gewenst.

1961 Zingen voor de houtskoolkachel samen met mijn broer Robert en papillotten voor mooie krullen in mijn haar.
1961 Singing Sinterklaas songs with my brother.

1961 een sinterklaas tekening uit mijn fotoboek

Today we celebrate Sinterklaas in the Netherlands, a party for children with lots of candy, singing and presents. Here some images from my Photobook of the event made in 1961

Aujourd’hui c’est la fête de Saint Nicolas. Je vous montre quelques images de la fête de Saint Nicolas de mon livre de photos de 1961