February 21, 2009

Lets get industrial...


Ik schreef al vaker over mijn droom om een grote industriele ruimte te bezitten met veel beton en mooie metalen ramen met kleine zwarte ruitjes. Zoals o.a.in 'My big loft' , Ik weet niet waar het vandaan komt, die hang naar verweerde materialen en verroest metaal. Het zal de eenvoud zijn en het vrije gevoel dat ik krijg bij deze totaal perfecte imperfectie.

Momenteel word ik op mijn wenken bediend. In de woonbladen en winkels vliegt het meubilair met een industriel tintje je om de oren. De prachtigste metalen krukken en tafels, waar ik mij al jaren aan vergaap in een van mijn lievelingswinkels Fens Decor, komen langs, samen met kreten als "heb jij al meubels van de smid" Natuurlijk zou ik graag wat van die mooie design stukken of oude post sorteer kasten in huis hebben staan. En misschien komt dat ooit ook nog wel eens. Tot dan ga ik lekker mijn eigen weg en creeer ik het industriele gevoel met kleinere dingen.


Het ijzeren fornuisje kwam ik tegen in de kringloop. Ik viel meteen op de vorm, de kleur en de half vergane staat ervan. Dit word een pronkstukje.... solitair geplaatst voor een betonnen wand. Ik zie het al helemaal voor me dus ging dit stukje oude roest mee naar huis.
On some previous posts I wrote about my dream to own a big industrial building with lost of concrete and metal windows (see my post 'My big loft' ) I don't know where it comes from, my love for old and rusty materials. Maybe it is the simplicity, the raw and free feeling I get. A perfect, imperfection.
At this moment lots of decor magazines are writing about metal furniture as I am looking at already for years in one of my favorite shops Fens DecorI would love to decorate my house with their furniture, Not only do you find the most gorgeous metal cabinets in there, the combination with the french furniture I just love. So I keep dreaming and visiting their shop and who knows, If I ever might be able to put my hands on a piece of that gorgeous furniture. Meanwhile I look out for little objects. I found this metal children's stove at the second hand store. I instantly fell in love with the old color and the rusty look. It will look great in front of a concrete wall, so I had to bring it home.

Dans une autre poste 'My big loft' ) j'ai écrit déjà de mon rêve d'avoir
une maison très grand, un peut industriel avec des vieux fenêtres de métal et beaucoup de béton. Je ne sais pas pourquoi j'aime des vielles objets un peut rouiller, Peut être c'est l'air simple que me plaît, la liberté La perfection imparfait.
A ce moment on trouve beaucoup des articles sur le 'look' industriel. ce me fait beaucoup de plaisir parce que il y a des ans que je rêve devant le vitrine de mon magasins favorite, Fens Decor. Je voudrai bien y acheter quelques meubles. Ils ont des cabinets de métal magnifique et des chaises en gris de rêver. Peut être un jour je peut y aller et acheter une de cette pieces formidable. Mais pour le moment j'achète des petits objets qui me donne la mémé sentiment un peut industriel, comme ce petit fourneau d'enfants, chiner au marché.

L'anno scorso ho parlato da il mio sogno di avere una casa grande e industriale 'My big loft' . Non so perché mi piace l'atmosfera di calcestruzzo e metallo. E semplice e non e troppo perfetto. A questo momento si vede molto disegno industriale. Io stesso sono innamorata da ani ed anni con un negozio qui in città. Fens Decor Hanno dei mobili di metallo e dei divani Francese. Forse un giorno posso comprare un bel pezzo gli. Intanto cerca di creare l'atmosfera industriale con delle altre cose. Come questo fornello di bambine da metallo.

26 comments:

G-style said...

Hoi Dees ,ik kan me voorstellen dat je dat fornuisje hebt mee genomen ,hij is prachtig !!
Ik vind de uitstraling zo mooi verweerd ,dat zou je zelf nooit zo bedenken dat moet gewoon al zo zijn .
veel plezier met deze gevonden "schat"
hartelijke groeten van Gea

tuttemerull said...

ik deel je passie voor die combinatie, ik denk dat niemand anders mijn gekte meer begrijpt dan jij copine, en van zo,n vondsten als bv dit fornuis kun je echt zo blij worden he, ik vind hem super, en door je foto,s waan je je een beetje in die fabriekshal hihi, liefssssssss

jeanette said...

prachtig je fornuisje...past helemaal bij je. ik begrijp je helemaal in je industriele sfeer en bedenk me daarom ook dat ik op zolder een kluisjesrek met haken eronder heb, die horen bij m`n locker in de hal, maar ik heb er geen plaats voor. kan ik jouw daar een plezier mee doen? ik heb de locker geverfd maar kluisje met haken zijn nog orgineel...beetje grijs/groen...

kt said...

wow! what great finds -- your zinc trunk and water-can. and, now the old stove. you are making me feel like moving to amsterdam!! is that pot plant olive tree, by the way? hope you're having a wonderful sunday. ktxx

~ ♥ LISBETH ♥~ said...

Comfort eating... hi hi, doing it all the time :o)))))))

Do love the industrial look, with the metal closets.., mmmm love it..and the lamps in that style, want them all over my house,
I am trying to decorate my new Tv-room with a touch of that style, Do think a tv room is one of the best places in the house for a industrial look, after all, a TV is not very feminin....
Take care

Hugs

Richie's 2ts Inspires said...

Hi Des,
Go for your feelings. THat's awesome indeed!

I hope you reach the goal...

Hugs from a snowy Stockholm!

Les Cotrions said...

e' bellissima! Anche a me piacciono molto i mobili industriali in metallo (purchè siano vecchi naturalmente)!!! Non è facile trovarli...almeno non qui!
Buona giornata!!!
Vale

Florence said...

J'adore les choses industrielles aussi, comme toi ! Kussje....

Mirjam said...

Die stoere look is idd geweldig. Hoe vind je de prachtige muur op pag 9 van de nieuwe VT (een foto van de nieuwe HM interieurlijn). Smullen toch? Doe mij die maar!

natuurlijk ken ik De Ru. Heb er alleen nog nooit gewinkeld. (Dat is nou typisch zo'n doe-ding dat er steeds niet van komt.) Ik koop m'n spullen via Linova of in Groningen bij Bossina. Die hebben ook een uitgebreid assortiment. En ik wil binnenkort naar verfmolen De Kat. Lijkt me ook geweldig.

English style said...

wat een schattig fornuisje is dit, kan me voorstellen dat je hier niet voorbij kon lopen...
prachtig verweerd en authentiek !
fijne avond
Yvon

Camilla Fedrigotti Curti said...

Io mi devo complimentare con te per la tua conoscenza della lingua italiana! Magari parlassi così bene olandandese! Un caro saluto, Camilla

Kari said...

Weet precies wat je bedoelt,droom al jaren van een loft..maar ja dromen is ook leuk.En dat industriële,ja werkelijk helemaal geweldig...volgende week ga ik misschien weer naar de noordermarkt..misschien zien we mekaar dan....

evy said...

Quel plaisir de feuilleter ses pages, un blog tout en douceur tel que je les aimes! Merci pour ces moments de vies accompagnés de si beaux clichés! Douce journée

La Malle O Rêves said...

Très belle photo et très beaux objets...
A bientot

My lovely cottage said...

prachtig fornuis!!! ik dacht dat ik de enige vrouw was die kriebels in haar buik krijgt als ze langs een oude ijzer hal komt. veel plezier met je nieuwe aanwinst.
groetjes, yvonne

anna said...

ik kwam via via op je blog terecht
wat een prachtig fornuisje heb je gevonden!!!
Ik komvast nog eens op visite
groetjes, Anna

mayeul and co said...

Le métal a quelque chose de fascinant quand il a été utilisé pour des meubles dans l'industrie... Quand je pense à tous ces trésors qui ont été jetés à une époque et que maintenant nous courons après !
Bisous

Anonymous said...

Hoi Desiree,

Ja ben weer terug. Had ff een kleine pauze ingelast om de batterij weer wat op te laden.
Maar we zijn er weer!

Wat een geweldig fornuis, totally Vogesparis!

gr. Mel

Elly said...

Dit soort kleine juweeltjes doen mijn hart ook sneller slaan! Ook al verklaart mijn omgeving me regelmatig voor gek! Je weet dat jouw industriële droom niet helemaal bij mij past, maar daarom snap ik 'em evengoed des te meer! En kan ik 'em ook ten zeerste waarderen! Wie weet Dees, komt ooit je droom nog uit en kunnen wij er middels jouw blog ook van meegenieten!

casa nostra said...

ik ben zelf niet zo voor de industriële look, hoewel ik het bij anderen weer heel mooi kan vinden. maar het verweerde en verroeste daar kan ik wel weer heel erg van genieten. het fornuis is weer een prachtige vondst en ik hoop voor je dat je droom EENS werkelijkheid mag worden.

Saint Ange said...

j'aime aussi beaucoup le style "loft" ou "atelier"...toutes ces choses utiles que nos parents ont jetées.
as-tu vu que je viens d'ouvrir une net-boutique "chezsaintange.canalblog.com"
tu y trouveras quelquefois des objets de style loft
je t'embrasse Désirée
à bientôt

louloubonheur said...

Hello Désirée, Effectivement on voit de plus en plus le style industriel et je trouve que tu le mets bien en valeur. Ma promenade chez toi fût bien agréable.

Bleu Cottage said...

Mooi fornuisje Dees !!

leuke aanwinst, ach je kunt niet alles in een keer hebben.
Deze kleine dingen vormen een onderdeel van later je grote hoop.
Je moet ergens beginnen met verzamelen ;)
Ik deel niet de passie van je fabriekshal maarrrrr wel de eenvoud en oude verweerde spullen van vroeger.
'n mens moet un rêve hebben Toch.
groetjes Cobi

irma said...

C'est un bel et original achat!

FrenchGardenHouse said...

I love this little "fornuisje" so cute! :)

Lidy

La Malle O Rêves said...

Ces photos sont superbes et je te souhaite d'avoir ta maison industrilele je suis sur quelle sera très belle !...
Bisous