March 8, 2009

Wijwater bakjes


Als klein meisje heb ik ooit Lourdes bezocht en net als waarschijnlijk nu nog steeds gebeurd, mijn plastic flesje met Maria afbeelding gevuld met wijwater. Ik was diep onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous en herinner mij nog steeds hoe ik mij over het raamkozijn boog en een blik mocht werpen in haar huis.

Ik moest ineens weer hieraan denken toen ik deze porseleinen wijwater bakjes tegenkwam. Dergelijke bakjes hingen vroeger veel in huis, meestal vlak bij een deur en waren gevuld met wijwater. Ze zijn de moeite waard om weer eens een plekje in huis te krijgen.

As a little girl I visited Lourdes in the South of France and filled my little plastic bottle with holy water near the cave. I was really impressed by the story of Bernadette Soubirous and still remember how it felled when having a peak in her house. I just remembered this when I found these little fonds witch used to hang in normal houses with some holy water in them. I think they deserve a place again somewhere in my house
Quand j'étais petite mes parent m'ont porter a Lourdes et je me rappelle encore comme j'étais impressionner par l'histoire de Bernadette Soubirious, d'avoir visiter sa maison et ma petit bouteille de plastic avec l'image de Maria. Je me suis rappeler cette moments aujourd'hui quand j'ai retrouver cette petits fonts. Je crois que je les trouveras une nouveau place dans la maison.

33 comments:

Anonymous said...

Hallo,

bedankt voor je leuke reactie. Ik weet ook echt helemaal niet hoe het werkt. Hoe zet je iemand bij de favorieten doe je dat gewoon boven in de internetbalk (dat weet ik wel... :-)). Of kun je ook iemand op je eigen blog favorieteren... Het woord bestaat niet dat weet ik maar vond het wel leuk klinken. Je hebt een mooie blog met prachtige foto's. Bedankt trouwens voor je complimenten.

kom snel nog een keer langs.

Groetjes Stijn...

jeanette said...

oohh...dees die zijn veel te mooi om te verstoppen. geef ze een mooi plekje, ze zijn het waard, vooral als het leuke herinneringen bij je opdoet! zal morgen eens een foto van die grote kapstok maken.....vereet het telkens....maar komt goed hoor!

lieve groet, jeanette

mali-mo said...

What a beautiful story behind the fonds! I have never heard about this before, that they are placed inside filled with some holy water, very interesting to learn.

Lovely photos, as always!

Anonymous said...

Hallo,

Ik had het al gevonden ;)

Op een van de eerste foto's staan op de achtergrond in een bakje ergens witte plaatjes met zwarte letters met No 1 - No 2 wat voor plaatjes zijn dat? vind ze er leuk.

Groetjes Stijn

Bellavien said...

Wat een prachtige wijwater bakjes, die kom je hier niet tegen, heel jammer hoor!

white-vintage said...

Hello...

you're Pictures are always amazing...you really light up my day with you're wonderful, beautyful Pictures...

Heartly Hugs Tine

Anonymous said...

Hoi Desiree,

Wat een vondsten weer. Wanneer gaat nu eens Vosgesparis The Shop zijn deuren openen? ;)

gr. Mel

LiLi M. said...

Ik had die bakjes ook, ook 2 van wit porselein, maar ik heb ze aan mijn nichtje gegeven. Ik vind het leuk om iets moois weg te geven. Grappig dat ik nu zie dat ze bij meer mensen in de smaak vallen.
Je post doet me ineens herinneren dat je in een comments schreef dat je, zodra je je weer beter voelde, met je zus naar Parijs zou gaan. Het voorjaar komt eraan, vergeet het niet te doen!

Bleu Cottage said...

Hoi Dees,
Mooi die wijwater-vaatjes.
Ik heb ze vroeger een beetje gespaard. Ik heb er nu nog maar 3 :(
Ik ben afgelopen zomer naar Nevers geweest naar st. Bernadette Soubirous in haar glazen schrijn.
Heel indrukwekkend, hetzelfde gevoel als dat jij in haar huis mocht kijken.
Gr Cobi

Les Cotrions said...

Bellissime acquasantiere!!! La storia di Bernadette è molto toccante...e la visita a Lourdes un'esperienza indimenticabile...secondo chi c'è stato!
Buona settimana!!!
Vale

G-style said...

Hoi Dees,
wat een lieve bakjes zijn dat ,mijn schoonvader speurde ook altijd naar dat soort dingen en zij hebben thuis ook een mooie hangen van metaal .
De foto's die jij altijd maakt van je spulletjes zijn zoooo mooi,de juiste kleur ,mooi licht en passende accessoires erbij .......talent!!!
lieve groet van Gea

NaturelSuus said...

Mooi zijn ze!
En Lourdes moet echt prachtig zijn!
Heb een gevuld maria-tje met water.. Want als puber ging ik niet mee naar Franrijk op vakantie :-(
Mijn stoere broer van 18 heeft op zijn zwart/witte kamer ook aan de muur hangen... dat moet je eigenlijk zien, lief!

Something White said...

Lieve Dees, het is net jouw wijze opmerking die me helemaal gekalmeerd heeft wat betreft die kringloopwinkel-affaire!! Eigenlijk handel ik soms gewoon als een kip zonder kop en geef geld uit waar het helemaal overbodig is. De portemonnee is dan leeg en mijn wanbeheer maakt me dan nog ongelukkiger... :D
Maar toch heb ik die directeur van de kringloop bij ons eens goed mijn mening gegeven en ik denk dat ik ook nog een brief naar de hoofd-directie ga sturen, want hun praktijken gaan echt volledig tegen de doelstellingen van de kringwinkels in.
Op vrijdag werd al alles uitgestald en mocht het kapitaalkrachtige volk zijn keuze maken (wellicht met hier en daar een steekpenning...) en zaterdag was letterlijk en figuurlijk al alles in kannen en kruiken. De kleine man uit de straat wordt hierbij helemaal over de voeten gelopen en voor hem blijft alleen de rommel over helaas.
Ik ken nog verschillende families waar wijwater-vatjes in gebruik zijn thuis! Het kan nooit kwaad om wat gewijd water in huis te hebben :)
Jouw exemplaren zijn van mooi wit porselein, maar ik heb er ook al van hout en van metaal gezien. Ga je een verzameling aanleggen? Ik kijk graag mee uit!
Gros bises et à bientôt!

peet said...

Hoi
Wat zal dat een indrukwekkende ervaring geweest zijn , naar Lourdes voor een klein meisje !
Leuk dat zo`n wijwaterbakje zo een mooie herinnering weer boven brengt.
Prachtig gefotografeerd .

Groetjes Peet

Rita Kent at TesoroFino.Com said...

Please stop by my blog today to accept this Friendship Award that I have given you. I just love to connect with you, your beliefs and your gorgeous blog! Rita

Millas hem said...

Hi!

Lovely photos...as always!:)

Camilla

faire un songe said...

Mooie foto's weer ..
Ze zijn prachtig en verdienen inderdaad een mooi plekje.
En ook leuk om te lezen dat de herrinnering aan vroeger weer helemaal terug is bij het zien van de bakjes... geef ze een mooi plekje en geniet ervan...

Nicole said...

Ja ze zijn inderdaad prachtig! Gr. Nicole

Nicole said...
This comment has been removed by the author.
manon 21 said...

ah ces petits bénitiers!!!

manon

Country French Antiques said...

They are lovely!
Nice to surround yourself with wonderful memories!
Have a beautiful day!

kristinco said...

Superbes bénitiers ! Voilà une collection qui peut commencer !!!

A Box Of Dreams said...

Hallo, Als kind had ik ook zo een mini wijwatervatje bij de deur hangen...eens vragen aan mijn moeder of ze dat nog ergens heeft...Ik had ook een mooi kruisje boven de slaapkamerdeur en elk jaar met pasen moest daar een vers takje gewijde palm achter...
Desiree jij hebt vaak posts over de Noordermarkt , ik wil daar dolgraag een keertje heen, maar wil er dan een weekend uitstap van maken, weet jij toevallig een heerlijk romantische (betaalbare) b&b in Amsterdam? Het internet staat er wel vol mee maar ja dat is moeilijk om een keuze te maken...Groetjes An

Mariangela said...

Belle queste piccole acquasantiere che ti ricordano emozioni di bambina! Ciao Desiree

casa nostra said...

jij hebt volgens mij al heel wat plekjes op de wereld gezien en leuk dat er dan weer herinneringen boven komen drijven en als je het aan iets mooies herinnert zou ik ze toch zeker ophangen, des te meer geniet je ervan.

Marie Patine said...

Merci pour ton passage, c'est quel jour ton anniversaire de blog ?

Je dois avoir aussi des choses comme celles-ci de Lourdes dans mes cartons..

Bizz

MJO

louloubonheur said...

Merci Désirée pour ta charmante visite. Justement mon but chine de cette année est un petit bénitier, tout simple. Toujours d'aussi jolies photos. À bientôt.

Nadia said...

Oh!!!
Le acquasantiere, meravigliose!!!!!
Ne fai collezione???
Un abbraccio forte forte
Nadia

La Malle O Rêves said...

Ils sont très beaux et te rappellent de jolis souvenirs
Gros bisous

Elly said...

Wat een lieve bakjes! Daar vind je zeker wel een plaatsje voor! Bij wijwater denk ik aan de grote koperen (?) bak die bij ons in de kerk aan de wand hing, lang niet zo mooi als deze!

revesdargile.canalblog said...

Oh je suis sûre que tu trouveras un bel endroit où les mettre en valeur

bizous

Mo

Glenda said...

I have one of these on my wall, with cherubs on it. I love these little fountains.

Ciao

stephanie said...

merveilleux petits bénitiers... je les cherche et ne desepsere pas de d'en trouver un jour, mais seront ils aussi jolis?...j'adore