Wijwater bakjes

Als klein meisje heb ik ooit Lourdes bezocht en net als waarschijnlijk nu nog steeds gebeurd, mijn plastic flesje met Maria afbeelding gevuld met wijwater. Ik was diep onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous en herinner mij nog steeds hoe ik mij over het raamkozijn boog en een blik mocht werpen in haar huis.

Ik moest ineens weer hieraan denken toen ik deze porseleinen wijwater bakjes tegenkwam. Dergelijke bakjes hingen vroeger veel in huis, meestal vlak bij een deur en waren gevuld met wijwater. Ze zijn de moeite waard om weer eens een plekje in huis te krijgen.

As a little girl I visited Lourdes in the South of France and filled my little plastic bottle with holy water near the cave. I was really impressed by the story of Bernadette Soubirous and still remember how it felled when having a peak in her house. I just remembered this when I found these little fonds witch used to hang in normal houses with some holy water in them. I think they deserve a place again somewhere in my house

Quand j’étais petite mes parent m’ont porter a Lourdes et je me rappelle encore comme j’étais impressionner par l’histoire de Bernadette Soubirious, d’avoir visiter sa maison et ma petit bouteille de plastic avec l’image de Maria. Je me suis rappeler cette moments aujourd’hui quand j’ai retrouver cette petits fonts. Je crois que je les trouveras une nouveau place dans la maison.