Swedish antiques and Dutch design

Moooi Gallery

Na een bezoekje aan de Noordermarkt dit weekend, werd ik al wandelend door de Westerstraat, naar binnen getrokken in de prachtige witte wereld van Gallery Moooi!

De eerste keer dat ik in dit voormalige schoolgebouw was zag het er nog grijs en industrieel uit en waren er allerlei kunstprojecten te zien… zoals die van een meisje die een ziekenhuis, compleet met kleine bedjes had gecreëerd. En waar in schuine vaasjes afgeknipte bloemetjes lagen die hun kopjes zo ten ruste konden leggen.

Design and Swedish Antique

Maar nu stapte ik een geweldig mooie, spierwitte wereld binnen waar de moderne versie van de medecis vaas op een grote strakke zuil stond, een kinder tafel met stoeltjes in glanzend zwart!, de prachtigste lampen hingen en de mooiste kleine design ontwerpen stonden die ik in lange tijd had gezien.

Gallery Moooi (met 3 O’s omdat alles er net iets mooier dan gewoon mooi is!) bevind zich op de begane grond van het Westerhuis complex, een gebouw vol met en voor creatievellingen. En alles wat je ziet is ook nog eens te koop. Het mooiste van de galerie vond ik toch wel de combinatie van design met een vleugje Zweeds antiek.

Antique Swedish clock

Quelques images du galerie Moooi, dans le centre d’Amsterdam….. une monde blanc de rêver, plein du design et d’antique Suédois , tout en est a vendre

Some images from Gallerie Moooi. In the centre of Amsterdam. I visited this beautiful white world this weekend and found the combination of design and Swedish antiques very beautiful.

Moooi Gallery
Westerstraat 187
1015 MA Amsterdam
http://www.moooi-gallery.com/
http://www.westerhuisamsterdam.nl/

All pictures © Moooi Gallery