May 9, 2011

My new home

When can I move in was the first thing that came in mind when visiting  the studio of Glass artist Phillippa Edwards and textile designer Sabin Kech
I met Sabine at 'Open workshop day' last month. I visited this warehouse, near my house, where many studios are located and was blown away by the beauty of their studio. Bright white walls, the beams and industrial leftovers... Born on one of the Amsterdam canals I grew up with water.

And now Living in the Amsterdam Docklands is something I really love. Not only for all the water and the enormous feeling of space right in the middle of town. But what I really love is the history of the area. From here big passenger and cargo ships left to the former Dutch East and West Indies, the Americas and Africa. The whole area is full with renovated historical buildings and warehouses. I do my daily shopping in a former cacao warehouse and bicycle into the city center along the quaysides of the former harbor. I think you can imagine that living in this industrial historical environment is something I enjoy every day!

Pictures below are made in the studio of Juul van den Heuvel I loved her work and presentation
 Wanneer kan ik erin
was het eerste dat bij mij opkwam bij het bezoeken vanhet atelier van Glas artiste Phillippa Edwards en textiel designer Sabin Kech. Ik ontmoette hen tijdens de 'Open atelier route' vorige maand. Ik bezocht pakhuis Wilhelmina, vlakbij mijn huis,  waar veel kunstenaars hun atelier hebben en was meteen weg van bovenstaande studio.. mooie wit gestucte muren, balken en industriele details.

Geboren aan een Amsterdamse gracht ben ik opgegroeid met water. Dus wonen
in de voormalige Amsterdamse haven is iets waar ik heel erg van hou. Ik geniet elke dag van het water en het ruimtelijke gevoel zo vlak bij de binnenstad. Vooral de historie van het gebied vind ik geweldig... al boodschappen doende in een voormalig cacao pakhuis , kijk je uit op de kades waar vandaan vroeger grote passagiers en vracht schepen richting Oost en west Indie, Amerika en Afrika vertrokken en fiets je langs diezelfde kades richting binnenstad. 


Pictures © by me

17 comments:

Mariela said...

Wonderful studio.

Lau de Casalil said...

superbe l'atmosphere des ateliers d'artistes... mais il te manquerait ton bout de jardin...!!!

Nicole said...

Dat ziet er inderdaad goed uit! ja soms zie je van die huizen....
Daar zijn dromen voor!
Fijne dag vandaag,
Nicole

biancamargherita said...

beautiful!
Have a nice day!

Eline DM* said...

Wonderful studio,

I will have also a studio, but later.
Next year I have my diploma photography.


Grtz
Eline DM*

PS: always welcome to my blog, and if you there, please leave a message.

Jacqueline said...

What a wonderful place to live Desiree.....I am very envious.
I am so sorry that I have not been around for a while but I had MASSIVE computer and Blogger problems....HUGE !! I am hoping that I'm back on track now but, I'm not holding my breath !!
Hope that you and yours are well Desiree. Lots of love. XXXX

Passione Helena said...

Ik kan mij voorstellen, dat je hier warm voor loopt!
Het verhaal en het beeld past helemaal bij jouw.

Ik heb genoten.

Lieve groet, Helena

SoLoveLy{decoration} said...

c'est trop joli!
j'adore les poutres sur le mur,un endroit plein de charme,ça laisse rêveur...
bonne journée
sophie *

Kari said...

Ha dan kom ik bij je wonen hoor !!!
gezellig,,
kus kari

basiclabelSweden said...

Prachtig omschreven: Blijven dromen om mooie huisje is iets wat we allemaal graag doen, wij dromen met je mee hoor, over huisjes gesproken: heb je nog op mijn blog gekeken, ik geef er een paar weg :) omdat ik ga verhuizen op 1 juni.

kram uit Zweden

RUW MET STIJL said...

Ziet er inderdaad gaaf uit. Mooi die ruwe balken. Ik hou daar ook wel van.
Groetjes,
Ellen

lia said...

Ik kan me goed voorstellen als je daar opgegroeid bent, dat je daar dan een bepaalde klik mee blijft houden. Zelf ben ik altijd weer blij als ik thuis ben, uit de grote steden...)
En dit zou echt bij jou passen.

Cez said...

fantastic!!!! j'adore...the beam is beautiful and the white stairs too!!! congrats Desiree
xxx

Tuur said...

wauw! helemaal niet verkeerd!
bijzonder...de gele lamp...die staat hier maar dan oranje...lol... af en toe staat die dus ook in de kamer...als ik weer eens iets s'avonds aan het verven ben...
zal eens foto maken...als die er weer staat..
maar uuh ik kom graag een weekend over hoor om je te helpen verhuizen :)

Annaleenas hem said...

WOOOW....Super nice!!!!!

Floor said...

Huh ga je nou verhuizen , ik snap m niet ben ik bang

Bleudelavande said...

che atmosfera meravigliosa nella tua nuova casa! L'atelier è bellissimo!!!!
Buon pomeriggio.