Inspiration for your home | Online web store Directlampen

Ik heb al heel wat mailtjes gekregen over de lamp op bovenstaande foto, een fijne lamp met een industriële look die perfect in mijn huis past en waar ik al jaren gek op ben, ik heb er zelfs twee, een staat er in mijn keuken en een bij mijn dochter thuis. Wij lenen of ruilen vaak spullen van elkaar, lampen, stoelen of gewoon een warm plaidje in de winter, super leuk om zo steeds iets anders in huis te hebben! In de mailtjes die ik ontvang, krijg ik altijd de vraag waar de grote zwarte lamp vandaan komt, dus toen ik werd gevraagd iets over Directlampen te schrijven kwam ik ‘mijn’ lamp weer tegen, een mooie gelegenheid om eens een kijkje in deze winkel en webshop te nemen.

Directlampen is een online winkel maar mocht je de lampen eerst willen bekijken dan kun je in de showroom in Veenendaal terecht, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig want ze maken het online shoppen wel heel makkelijk. Online vind je veel inspiratie, een groot assortiment en informatie over de verschillende lampen en mocht je een specifieke vraag hebben dan kun je je ook prima laten adviseren via een gratis telefoon nummer.  Nog een fijn puntje, de lampen worden gratis binnen 24 uur verzonden en mocht de aangeschafte lamp nou achteraf toch niet helemaal bij je interieur passen, dan kun je deze zonder extra kosten retour zenden.

Sfeermakers
Zelf hou ik van een stoere industriële sfeer in huis met oude kisten en zwart geverfde en stalen meubels, toch heb ik een licht huis, mede door de grijze vloer en lichte muren die het geheel in balans houden. Lampen zijn echt sfeermakers en naast de Bronq XXL Office lamp heb ik een paar favoriete hanglampen met stoffen lampenkap.

Bij Directlampen kun je zoeken op het type lamp dat je nodig hebt, maar nog handiger en wat ik persoonlijk nog leuker vind op sfeer en dat varieert van klassiek tot modern, design of industrieel, maar ook kun je zoeken in de collectie landelijke of oosterse lampen. Ik zocht van elke sfeer een aantal favorieten bij elkaar, echt super leuk om te doen omdat de webshop ontzettend veel mooie sfeervolle foto’s laat zien bij elke lamp. Op het blog vindt je nog meer inspiratie en technische weetjes rondom verlichting om de lampen zo leuk mogelijk in jouw huis toe te passen.

English summary at the end of this post 

Design: Houten hanglamp Lichtlab No. 19 
Deze lamp heeft een industriële vorm maar is gemaakt van duurzaam hout en verkrijgbaar in verschillende formaten, met de grootse die maar liefst 60 centimeter in doorsnee is en waarvan de kaphoogte 72 centimeter is maak je en echt statement dat toch luchtig oogt.


Design: Betonnen hanglamp Light&living Magdeburg

Het is geen geheim dat ik een fan ben van beton, een ander materiaal dat je veel in mijn huis ziet. Boven mijn keukentafel heb ik een system met een buis en ketting gemonteerd waaraan 2 betonnen lampjes hangen. Dit kleine lampje past er perfect bij met het laagje beton aan de buitenzijde en een reflecterende laag aan de binnenkant. De wel een meter lange stoffen kabel kun je nonchalant laten hangen of zoals bij mij thuis om het buis systeem heen ‘draperen’.


Modern: Moderne bureaulamp Leitmotiv Office grijs
Dit lampje ontworpen door de designers van Leitmotiv is een perfect voorbeeld van een voor iedereen wel bekend bureaulampje in een moderne jasje. Verstelbaar en mooi gespoten in mat grijs maar ook verkrijgbaar in  groen en hip koper.

Modern: Diamant draadlamp Bronq Ontario 
Ik hou van draadlampen en heb zelf een oud fabrieksmodel hangen, ze zijn tijdloos en ook weer een tikje industrieel. Deze draadlamp hanglamp is helemaal van nu en een sfeermaker met een stoer design. Door het metalen geometrische frame kun je de lamp nog een extra eyecatcher maken door er een super grote of mooi gevormde gloeilamp in te plaatsen.Landelijk: Hanglamp Light&Living Celine 

Deze lamp van Light&Living heeft de vorm van een klassieke kroonluchter maar dan zonder de bling bling. Een mooie natuurlijke en sobere look, gemaakt uit hout voor een rustige landelijke uitstraling.

Landelijk: Hanglamp Bronq Denzel

Bij landelijke stijl denk ik al snel aan kalk grijze muren, een comfortabele bank, knapperend vuurtje en ruw houten meubelen. Een super leuke landelijke stijl vind ik die waar grijstinten ton sur ton worden toegepast. Voor ik mijn originele betonnen muren ontdekte, verfde ik mijn muren in diep grijze tinten en verzamelde ik allerlei zinken voorwerpen om zo een ton sur ton effect te krijgen. Zelfs mijn blog had toen de subtitel “A story in grey and zinc” deze metalen hanglamp heeft dat zelfde effect en past perfect in een landelijk sfeer maar doet het ook prima in een industrieel interieur.

Industrieel: Hanglamp Steinhauer Tuk
Een stoere industriële hanglamp en samen met de zwart wit foto van een mijnwerker een echte blikvanger boven het dressoir.  Zowel de lamp op de foto boven als op de foto beneden zijn variaties op de originele industriële mijn- en scheepslampen waarbij het metalen frame de glazen kap beschermde. De metalen kettingen benadrukken nog eens extra het industriële karakter van deze lampen.

Industrieel: Scheepslamp Light&living

Industrieel: Wandlamp Bronq Dominique

Ik hou van dit soort kleine lampjes en in mijn eigen huis gebruik ik ze op de keukenmuur en in mijn slaapkamer,  het mooie is dat de kap kantelbaar is zodat je precies daar kan bijlichten waar nodig is wat hem ideaal als leeslamp maakt.

Oosters: Hanglamp Zenza Tahir 
Tenslotte nog een laatste favoriet Alweer bijna vijf jaar geleden gaven we een zilveren lamp van het merk Zenza weg, inmiddels vind je ook een een groot aantal van deze Oosterse lampen in een modern koperen uitvoering. Mooi om de oosterse sfeer in je huis te brengen.  Deze lampen worden handgemaakt in Egypte en door de vele kleine openingen in de kap verlichten ze ook je plafond op een mystieke wijze.


English summary 
I have received many questions about the lamp in the first picture, I have it for many years and it still is a favourite of mine, actually I have two of them, the other one you can find at my daughters home, we often exchange furniture, a great idea to keep your interior fresh. When people email me they always ask where to buy the huge black lamp and when I was asked to write something about online store Directlampen I came across ‘my’ lamp, a great opportunity to have a look at the webshop.Directlampen is an online store with a showroom in Veenendaal, they make the online shopping experience really easy though with a large collection, lots of information, a free telephone number to call for more information and an inspirational blog. I personally love an industrial atmosphere at my home with old military chests and black or steel furniture, still my home looks really light because of the soft grey floor and the white walls. Lamps are real tastemakers and for this blogpost I selected some of my favourite lamps to create different atmospheres at home.


Pictures via Directlampen

This post was in association with Directlampen // Thank you for your support