March 29, 2008

Amore e PsicheIk heb een voorliefde voor oude kaarten Berichten die al 100 jaar voortleven. Waar zijn ze geweest? hebben ze jaren in de kast van de geadresseerde gelegen tot 'de familie' het huis opruimde? Of hebben ze een tweede reis gemaakt over rommelmarkten en beurzen. Soms kom ik er een tegen in die ene bak op de rommelmarkt, die mij raakt qua afbeelding of kleur.

In deze tijd van internet en email krijgt men nog maar sporadisch een kaartje. Het lijkt of we de kunst van het schrijven verleerd zijn... ik krijg ze nog wel eens van mijn buurvrouw van in de 70 die voor ons de krant bewaard. Kleine berichtjes waarin ze vertelt hoe het lezen haar is vergaan en hoe het met haar gaat. Ik vind t genieten, zo'n oude dame met prachtig handschrift die mij kaartjes en soms hele brieven stuurt.

De kaart van het meisje hierboven is verstuurd naar jonge juffrouw Korthals-Altes wonende op de Keizersgracht in een prachtig grachtenpand. Maar dan wel 102 jaar geleden.....

9 comments:

LiLi M. said...

Ik deel dat gevoel helemaal. Soms koop ik een kaart ook wel om wat er op geschreven staat. Het is vreemd, maar straks zal van de tijd waarin het meest gecommuniceerd wordt het minst bewaard blijken te zijn. Ik ben ouderwets; ik probeer ook digitale bestanden te bewaren. Misschien moet je je blog uitprinten en bewaren én verzenden, naar die aardige buurvrouw bijvoorbeeld. Nog een fijne zondag!

faire un songe said...

Wat heerlijk dat jij over zoiets ogenschijnlijk 's simpel als een kaart zo'n mooi verhaal kunt vertellen...!! Dank voor je mail.
Fijne zondag. lieve groetjes

M. said...

Ik vind het ook meer dan jammer dat we echt in zo'n computer-tijdperk zitten en (bijna) niemand meer de tijd neemt om een handgeschreven brief of kaartje te versturen. Gelukkig zijn er nog 'oude dametjes' die die mooie gewoontes in ere houden! :D
Groetjes en een blijde week voor jou.

Tante Tee said...

Ik ben ook weg van die oude kaarten! De prints, de handschriften, de oude spellingen, het verhaal erachter... Prachtig! Zo bijzonder, kaarten van meer dan 100 jaar oud! Heb er ook een paar in een lijstje hangen De meesten vinden het maar raar, maar voor mij zijn ze heel speciaal!

Mail is makkelijk maar ik geef ook echt de voorkeur aan kaarten, bewaar ze ook allemaal!

marypoppins said...

Amore e psiche...un titolo importante..
Buona settimana!!
Mary

Esprit Classique said...

Bonjour,
Merci pour ton message.
Quel plaisir pour moi de découvrir ton superbe blog.
Merci de m'avoir mise dans tes liens, je te mets dans les miens tout de suite.
Bisous
Marie-Ange

chiffonbrodeuse said...

1ère visite sur ton blog très...prometteur !!!...je possède un biscuit comme celui présenté sur le livre....mais certainnement une copie !...A très bientôt...Bises...Muriel...

My lovely cottage said...

Hai, ik heb je blog gevonden via de award van rosabeer, gefeliciteerd!! Ik heb enorm genoten van je blog, mooie sfeer, prachtige foto's, leuk om te delen. Vind je het goed als ik je bij mijn favorieten zet? groetjes, yvonne

Anonymous said...

Hoi Dees,
Allereerst gefeliciteerd met je PRACHTIGE blog, ziet er allemaal geweldig uit!
Ik geniet ervan hoe jij zo prachtig een verhaal neerzet,boeiend van a tot
z, je foto's zijn om te smullen, ik kom hier elke dag even kijken of je weer wat nieuws hebt geschreven!
Ik wil een abo op jouw blog!!!

groetjes, Jacqueline