Amore e Psiche

Ik heb een voorliefde voor oude kaarten Berichten die al 100 jaar voortleven. Waar zijn ze geweest? hebben ze jaren in de kast van de geadresseerde gelegen tot ‘de familie’ het huis opruimde? Of hebben ze een tweede reis gemaakt over rommelmarkten en beurzen. Soms kom ik er een tegen in die ene bak op de rommelmarkt, die mij raakt qua afbeelding of kleur.

In deze tijd van internet en email krijgt men nog maar sporadisch een kaartje. Het lijkt of we de kunst van het schrijven verleerd zijn… ik krijg ze nog wel eens van mijn buurvrouw van in de 70 die voor ons de krant bewaard. Kleine berichtjes waarin ze vertelt hoe het lezen haar is vergaan en hoe het met haar gaat. Ik vind t genieten, zo’n oude dame met prachtig handschrift die mij kaartjes en soms hele brieven stuurt.

De kaart van het meisje hierboven is verstuurd naar jonge juffrouw Korthals-Altes wonende op de Keizersgracht in een prachtig grachtenpand. Maar dan wel 102 jaar geleden…..