Des chandeliers et des bougies

In mijn huis vind je ze overal kandelaars en kaarsen. Ik kan mij geen kamer voorstellen waar er ‘s avonds niet een paar branden. Een klein lichtje op een kastje of een bord vol op de vloer. Als er maar ergens een vlammetje beweegt en de kamer verlicht dan voel ik mij thuis. Het kandelaartje hierboven vond ik in een kartonnen doos vol rommeltjes. Een mooi exemplaar om eens mee te expirimenteren.

Met een potje Hardwick white, een Lamp room grey, 2 ijsstokjes als bijpassende roerstaafjes en een trots gevoel, omdat ik in deze enorme winkel toch maar mooi mijn 2 kleuren grijs had kunnen vinden, verliet ik de Firma La Ru.

Dat ik de muurverf op een koperen kandelaartje ging uitproberen vermelde ik er maar niet bij want ze zouden me vast voor gek verklaren daar binnen. Maar het resultaat mocht er wezen, inmiddels prijkt het kleine kandelaartje iedere avond op tafel met een mooie lange kaars erin. En pak ik met t grootste gemak een potje verf om iets in mijn favoriete kleuren te verven. En dat eerste kandelaartje… dat blijft mijn favoriet.

Ce petit chandelier en haut, était ma première expérimente avec du peinture gris et un chandelier en cuivre de la brocante, et c’est encore toujours ma favorite.

Some experiments with old candlesticks and little jars of grey paint