Thym

Tijm is naast rozemarijn een van mijn favoriete kruiden voor in de keuken. De geur doet mij denken aan wandelingen over kleine kronkelende paadjes, waar jeneverbes struiken groeien met kleine zwarte besjes eraan. Strakblauwe luchten en diep beneden de Tyrreense zee die tegen de rotsen slaat.

Dit soort gedachten spelen door mijn hoofd als ik op een druilerige zaterdagochtend over de Noordermarkt loop. Want vandaag is het zover! De kruiden zijn er weer en dat betekend dat de lente echt is is begonnen.

Steenvast elke zomer staan ze op zaterdag ochtend tussen het antiek en de prullaria. Het echtpaar met kruidenstalletje. Ze verkopen de heerlijkste biologische kruiden. vaak neem ik een plantej mee. Ik ga er graag met mijn handen door om mij weer even in de mediterannee te voelen.

Romarin et thym sont mes herbes préfère pour cuisiner. Quand je sent leur odeur je me trouve a la Méditerranée. Ou la cote de La mer Tyrrhénienne est plein du genièvre et le ciel est bleu. Chaque année quand je vois les herbes tourner au Noordermarkt, le printemps est commencer! J’aime bien porte un peux du thym al la maison. Quand je met le main a travers je me sent au sud

Next to rosemary, tym is one of my favorite herbs. The smell brings back memories of blue skies and walks along the tyrrhenian sea. Where the coastline is filled with juniper bushes.

These memories go through my head while walking on Noordermarkt, I spot the market stall of the couple selling herbs. Every year when spring arrives they are there, selling the most beautiful ecological herbs. I bring theme home and when I touch them I feel like being in the Mediterranean for a moment.

In cucina mi piace tantissimo di usare delle erbe come Rosmarino e il Timo. Quando sono passata al mercato di Noordermarkt sta mattina ho scoperta che la coppia con gli erbi fresca era tornata. Per me vuol dire che e iniziata la primavera. Ogni anno ne compro un paio di piantine per portarmi a casa. Quando la tocca e sento il profumo mi sento come essere tornato al mare. Vedo il cielo blu e mi trovo sul questo sentiero alla costa della Sardegna.