Unwired

Sinds ik tijdens mijn opleiding reclametekenen/vormgeving enorme vellen met passer en inkt vol letters moest tekenen. Ben ik gefascineerd door haar vormen. Met name de lettertypen die worden gebruikt op kisten en dozen vind ik prachtig om te zien. Ik kan dan ook erg blij worden van alles wat daar mee te maken heeft. Bij het zien van kist sjablonen als hieronder zie ik mij al heerlijk zitten met een schoteltje verf en een mooie dikke tamponeerkwast in de hand.

Ook tijdens het bezoeken van concerten vallen mij altijd weer de grof gesjabloneerde letters op. Grote kisten, gevuld met kabels en gitaren. Met veel beslag, grove metalen sloten en de band naam gesjabloneerd op de zijkant in verschillende lettertypen. Ik heb er inmiddels heel wat gefotografeerd.

Het was dan ook niet gek dat tijdens een wandeling op de Prinsengracht een groot aankondigingsbord in de etalage van GO Gallery onmiddelijk mijn aandacht trok. De aankondiging deed mij denken aan concertzalen en kisten die verstopt in de coulissen na afloop van het concert over de grond rollen en hun letters en inhoud tonen.

Expositie UNWIRED

SIT (Amsterdam, 1976) Sit,vroeger beter bekend als Freakin Sitnie, is geenonbekende in de Amsterdamse straatkunstwereld. Toch presenteert hij tijdens deze expositie compleet nieuw en onbekend werk. Hiervoor heeft hij zichzelf moeten hervinden, Hij ging terug naar de basis, weg van alle digitale drama’s en weg van pnze manipulatieve en oppervlakkige maatschappij.Zo ontstond een totaal nieuwe collectie:UNWIRED. Zwart en wit. Liefde en haat. Bewondering en verafschuwing.

Vanaf 29 maart t/m 12 mei
GO Gallery,
Prinsengracht 64
Amsterdam
http://www.gogallery.nl/