April 7, 2008

un petit coin chez moi


Naast mij hang naar het Scandinavisch wit, wat waarschijnlijk met mijn eeuwige verlangen naar de zomer te maken heeft. Blijft zwart een van mijn favoriete kleuren in huis. Ik hou van de sobere Franse sfeer. Lange donkere tafels, over de top kandelaars met ietwat scheef gezakte kaarsen erin. Een mooie vaas met een bos uitgebloeide hortensia's. In huis probeer ik dit gevoel ook een beetje te creëeren door het maken van kleine sobere hoekjes. Een beetje in Frankrijk op mijn eigen manier.


klein hoekje onder het schiilderij
petit coin devant la cadre


Bakeliete lijst van de kringloop
Cadre en bakelite de la brocante

14 comments:

Angélique said...

Merci pour votre gentil message sur mon blog.
Vous avez également un très joli blog !
A bientôt.

Angélique (Zincetgrisaille.canalblog.com)

LiLi M. said...

Sfeertje weer hoor Dees, zo ben ik ook een beetje in Frankrijk!
Ben jij dat zelf met die cello op de achtergrond, dat lijkt me wel een mop, ik hou van dat soort grapjes; jezelf als een soort Hekking (ken je hem nog?) op elke foto zetten. Mmmm vaak is de fantasie mooier dan de werkelijkheid...

LiLi M. said...

En dan is het ook nog een viool...

casa nostra said...

nou ik lig weer in een deuk hier. die kan toch altijd wat schrijven he. maar het zijn weer mooie foto's zoals we ook altijd van je gewend zijn.
die links lukt me nog steeds niet, doe toch precies zoals het moet, maar als ik dan op personen in de lijst klik, geeft hij een foutmelding.

LiLi M. said...

Herinnert u zich deze nog (nog, nog, nog)?

Hekking alias Kees van Kooten was de wethouder van Juinen. Wim de Bie was de burgemeester. Die moest natuurlijk eigenlijk vol in beeld, maar Hekking ging dan altijd zo staan dat hij ook, of nog beter in beeld was.

nanounette said...

J'aime beaucoup venir te rendre visite. Il y règne une atmosphère pleine de douceur, de détente. Merci de partager avec nous ces moments

My lovely cottage said...

Wat een prachtige sfeer heb je weer neergezet. Wel een leuk toeval dat je afgelopen jaar ook in uzes bent geweest, de brocante daar was een ware droom!We zijn bezig weer een reis naar de provence te boeken, weet je nog meer soortgelijke plaatsjes? Ik wens je nog een heerlijke dag en groetjes, yvonne

Eles Kleine Wunderwelt said...

I enjoyed my visit on your blog Desiree...greetings with love
Gabriele

M. said...

Ik krijg hier bij je verhaaltje toch ook weer zo'n gevoel van herkenning: die nonchalante, niet al te gelikte - gewoon 'shabby' zeg maar - uitstraling van voorwerpen en ruimtes (met scheefgezakte kaarsen, whaohoeha)... ik voel me er ook in thuis :D
Groetjes, Marjolijn

LE BOUDOIR M.A said...

Joli petit coin, j'aime beaucoup la Madonne elle est très belle!!!
bonne journée
A bientôt

Marianne said...

Mooi hoor dat hoekje en de foto's. Jammer dat ik de foto's in je vorige bericht niet kon zien. Ik vind het echt geweldig hoe goed jullie allemaal kunnen fotograferen. Ik ben wat dat betreft nog echt in training, maar ik ga vooruit. Tot dan kom ik gewoon bij jou van de foto's genieten.
Groetjes

cathy55555 said...

Superbe cet ange !!! ;o) vraiment très beau! très joli ce petit coin de chez toi!!

Anonymous said...

Hoi Dees,

Je hebt ook al zo'n heerlijke blog gemaakt, super hoor!!!

Groetjes Carolina

Anonymous said...

Kwam per toeval op je prachtige blog terecht. Heb genoten van je inspirerende foto's.