De Weldaad

‘De Weldaad’ in Amsterdam is een van mijn favoriete, zoniet mijn meest favoriete, winkeltje in de stad. Zij verkopen antiek en historische bouwmaterialen, je ziet er vaak mensen grabbellen in bakken met oude sloten of oude trapstijlen uitzoeken. Een hoekje is gevuld met oude witjes en delfts blauwe tegeltjes. Er zijn planken met vuurbokken in allerlei vormen en maten en je vind er de prachtigste hoekjes en spulletjes die je je maar kunt wensen op zo’n kleine oppervlakte.

De laatste tijd zijn er ook wat mooie Franse meubels en Scandinavische woonassecoires en hebbedingetjes bij gekomen en ben ik nog ‘verliefder’ op de winkel geworden dan ik al was. Daarom vandaag een rondleiding door mijn favoriete Amsterdamse winkeltje. Te beginnen met de beneden vedieping….. wordt vervolgd!

mooie antieke bussenprachtig hekwerk

scandinavie

De winkel met een authentiek interieur uit de 19e eeuw ligt midden in het centrum in een winkelgebied dat bekend staat als de negen straatjesDe Weldaad vind je aan de Reestraat, hoek Keizersgracht. http://www.weldaad.com/

Some pictures of my favorite shop. Situated in a 19th century shop on the Amsterdam canals. It sells a variety of unusual antiques and beautiful furniture.

quelque photo de mon magasin préfère au centre de ma ville. Le magasin est situe dans une maison de la 19ieme siècle sur un de les canaux de la cite
Un paio di foto che ho fatta nel mio negozio preferita. Si trove nel centro della mia cita in una negozio della XIX secolo e vende delle cose veramente meravigliosa di un grande varieta.