Lavendel

Iedereen die naar het zuiden van Frankrijk reist, komt ze op een zeker moment tegen de lavendel velden. Afgelopen zomer waren mijn zusje en ik uitgenodigd door een van mijn broers om naar het zuiden van Frankrijk te komen. Hij trakteerde zijn vrienden en familie op een week Frankrijk in een enorme gite die hij hiervoor zes weken lang huurde.

Zo kwam het dat mijn zusje en ik, na jaren weer samen op reis gingen. Hoe verder wij naar het zuiden reisden, hoe meer wij ze tegen kwamen…. Paarse heuvels, enorme lavendelvelden.

Als je mijn zusje haar huis bekijkt zie je haar liefde voor blauw, Kreta blauw… Lavendel blauw. Ze geeft het allerlei namen en vermeld er meestal nog even bij hoe heerlijk ze het in Frankrijk, Kreta of Ibiza vond. Mijn zusje houd van de witte huisjes in de zon, het strand en een wijntje op een terrasje en ik hou van mijn zusje.

Binnenkort is zij jarig en organiseren haar kinderen een groot feest voor haar. Al weken ben ik bezig met een leuk kado te bedenken. Eerst werd het een kooitje, maar ja die vond ik zelf ook wel leuk. Nu is het een mand geworden en ben ik volop bezig deze te vullen met allerlei witte en lavendelblauwe spulletjes, lekkere thee, jam en koekjes. Zodat zij zo haar eigen terrasje op kan. Een soort herinnering aan de geweldige week die wij samen hebben beleefd in Frankrijk. Ik heb al een aantal leuke dingen gevonden. wordt binnenkort vervolgd….