April 16, 2008

Brocante de luxe?Als je in een grote plaats woont, heb je natuurlijk de luxe van een heleboel winkels om je heen. En kun je je op een druilerige middag al snel even wat leuke winkels binnenlopen. Soms doe ik een rondje PC hoofdstraat.... Veel toeristen, veel dames met grote zonnebrillen in kleine snelle sport wagentjes of hoog verheven boven het straatniveau in de Hummer, die wij hier overigens de PC-tractor noemen. Nu moet iedereen het voor zichzelf weten of hij of zij bij Gucci of Prada wil winkelen.

Ik kom vooral voor de twee woonwinkels die zich daar bevinden. Een daarvan is de concept store van Riviera Maison. Een winkel die eerst gewoon in de grootste winkelstraat zat maar nu in een prachtig pand waar vroeger de heren van de 'Society Shop' de deur open hielden voor de zakenman die zich een nieuw pak kwam laten aanmeten.
De winkel is een plaatje, prachtig gestyled en natuurlijk zijn de artikellen slim bedacht en prachtig op elkaar afgestemd. Kisten als hierboven of de prachtige kooien zou ik zo mee naar huis willen nemen. Helaas zijn ze, of vind ik ze net te duur voor zo'n doordeweeks rondje shoppen.

In de uitverkoop ga ik graag weer langs om te zien of dat ene artikel dat ik dan meestal maanden daarvoor al spotte het felbegeerde stickertje draagt. Helaas is het maar een enkele keer per jaar uitverkoop en dus begeef ik mij meestal gewoon naar de Hema. Want zeg nou zelf Riviera Maison is prachtig maar waar zouden we zijn zonder de Hema.
Het is er misschien niet zo mooi gestyled als bij de Riviera Maison, maar de producten zijn er zeker niet minder om. Van deze prachtige doffe grijze kaarsen en de leuke Picardie's op voet word ik zeker zo blij als van een over de top geprijst wijnglas waar dan ook nog eens de naam van de winkel een (te) prominente plek op moet hebben ........In the Netherlands we got these really beautiful shops called Riviera Maison. I love to go to this beautiful styled shops. But most of the time its just looking and no buying. Because how much I would like to bring those fancy cages or boxes home. I just can't afford them or I think they are just to expensive for a regular day of the week. So I am happy to find things like the beautiful grey candles and the funny Picard wine glasses for a really good price in a shop called the Hema, a store that sells nearly all basic articles you could need.


Ici aux Pays Bas nous avons des magasin qui s'appellent Riviera Maison, ce sont des magasins très beau est les articles qui ils vent sont tous trop beau, je voudrai bien me porter une cage si beau comme a la photo a la maison. Malheureusement le magasin est un peux chère pour un jour réguler. Alors je m'en vais au Hema. Pas stylé comme la première magasin .Mais on y trouve tout pour la maison. Et je suis heureuse de être content avec les bougies si beau en gris et quelque verres Picard au vin.


Vivendo in città ci sono molti negozi da visitare. Una che mi piace tanto e 'Rviera Maison'. Hanno una stila bellissima. Purtroppo sono anche molto cari per comprarsi spesso. Mi piacerebbe bene di portarmi le cose delle prime due foto a casa. Pero sono contenta lo stesso con delle candele grigio et i bicchieri di vino tipo questo sopra, et tutto a buon prezzo.

17 comments:

Making it lovely (SP) said...

I agree the boxes and the cages are beautiful. But I understood that they are very expensive, that is the bad side of it.

Gunilla

mayeul and co said...

C'est si joli chez toi que l'on a envie de s'y attarder ! Je viens de faire une bien belle balade sur ton blog ! Bisous, Mary-Claude

Anonymous said...

Zijn inderdaad mooie en perfect gestylde winkels. De folders die twee maal per jaar uitkomen zijn ook altijd genieten. Maar zoals je al zei de prijzen zijn er niet naar om er helemaal los tegaan met shoppen, daar is de HEMA weer perfect voor ;)

kristinco said...

J'adore la première photo avec les paniers !

Mariangela said...

ciao Desiree complimenti per il tuo blog pieno di cose molto belle e per il tuo italiano! a presto, con piacere!

LE BOUDOIR M.A said...

C'est vrai qu'il ya de belles chose dans ce magasin, j'aime aussi les cages elles sont trop belles, par contre les verres à vin j'ai presque les mêmes et j'adore!!!
Merci pour ces photos.
A bientôt
Bises

Granne med Selma said...

Three words from me to you:
lovely, lovely, lovely!

Something White said...

Doe mij ook maar liever een rondje Hema; ik heb er al de leukste dingen vandaan gehaald en hoef na een aankoop daar dan ook nooit gewetenswroeging te hebben. Ik laat RM voor wat het is :D

Aurélie said...

Waouh ! merci d'etre venue "chez Victoire" car maintenant je connais ton magnifique univers !!!
A bientôt...

Marie Patine said...

Très jolis paniers, j'adore..

LiLi M. said...

Ik ben geen fan van RM. Mag ik dat hier zo maar eens zeggen? Ik vind hun ontwerpen gepikt, oa van Ralph Lauren. En dan overal die namen op, alsof je een soort van Alzheimer patient bent, die even vergeten is dat dat de boekenkast is en deze per ongeluk voor de kledingkast aan ziet. Voeg ik er nog aan toe dat ik die kop van Theunissen (oid) niet meer kan zien.
Ik kreeg het nieuwste magazine cadeau bij een tijdschrift. Heb jij soms interesse?

De Hema daarentegen kan al jaren rekenen op mijn sympathie. Zij hebben wel originele ontwerpen en dat ook nog eens voor een aangename prijs. En zij schrijven op een glas niet dat het een glas is. Dat weet een Hema klant zo ook wel.

Ik klink misschien wat zuur, daarom wil ik nog extra benadrukken dat ik wel van je post geniet hoor, ik hou er ook wel van als het 'iets' bij mij los maakt!
Nog een hele fijne avond!

lille-bille said...

beautiful boxes and cages! And I must agree that RM is too expencive for an "everyday shopping"! But that is no problem for me, because here in Germany we don´t have speciall RM shops. We even don´t have any beautiful or great decoration shops with vintage looking things. The most of the german Shabby-lovers by their decoration accessories at webshops.... for my pity the most germans don´t have that kind of taste of homestyle. In Germany mostly still rules the royal blue microfiber sofa and beech built-in cupboards... or the so called "mediterranean Style" :0)

marga said...

Ik ken RM alleen maar van folders en advertenties in tijdschriften....ziet er allemaal mooi uit maar als ik dan de prijzen zie, niet voor mij hoor. De Hema is tenminste leuk én betaalbaar.

casa nostra said...

ik zal wel een van de weinigen zijn, maar ik heb nog nooit een RM winkel van binnen gezien, heb er dus ook helemaal niks van. en als het al zo duur is zoals je vaak hoort dan trekt het mij al helemaal niet. geef mij maar een kringloop of een rommelmarkt, dan geniet ik pas, als ik weer eens een koopje heb gevonden en er weer lekker mee aan de klus kan. zo ook mijn nachtkastje van vorige week, voor 1,00 euro daar ben ik blijer mee als een nachtkastje van 100,00 euro.

rosabeer said...

Ik ken RM ook alleen maar van advertenties en de folders. Zit hier gewoon niet in de buurt, maar wel een Lifestyle winkel en daar heb ik dus hetzelde gevoel. Moet er altijd even naar binnen lopen vind de winkel ook prachtig gestyld maar als ik dan wat moet kopen (omdat ik een cadeaubon heb gekregen) weet ik nooit wat ik ervoor mooet aanschaffen. De voorlaatste keer werd het een bestekset, ben er heel blij mee maar de laatste keer had mijn familie alle verjaardagseuro's bij elkaar gedaan en kon ik me eens te buiten gaan. Nou dat viel dus echt niet mee, na 4x de winkel bezocht te hebben werd het uiteindelijk een plateau met pompoenlichtjes. En heus begrijp me niet verkeerd ik ben er wel blij mee maar was net zo blij geweest met een leuke aankoop bij de kringloop voor heel veel minder. Ik blijf de prijzen in dit soort winkels belachelijk hoog vinden. En zo als ik het hier lees ben ik gelukkig niet de enige.
By the way, je verhaal is natuurlijk helemaal super en herkenbaar.
Groetjes Marja

revesdargile.canalblog said...

Ces bougies grises sont bien jolies,
pas la peine de payer très cher !!


Biz

Monique

My lovely cottage said...

Wat een prachtige foto's maak je toch, hmmmmm.