Happy Birthday


Mijn moeder was altijd bezig met het maken van foto’s, zij had 2 prachtige camera’s. Een voor het maken van zwart wit foto’s en later een die zij gebruikte voor kleurenfoto’s.
Vaak verdwijnen foto’s in een grote doos, om af en toe te voorschijn te komen. En als je geluk hebt staat er zelfs een jaartal achterop geschreven.

Als jongste van 5 kinderen heb ik net als mijn broers en zusje een eigen fotoboek met daarin de hoogtepunten van mijn eerste kinderjaren. Momenten uit mijn leven door mijn moeder op de foto gezet, plakwerkjes uit de kleuterklas en briefjes die ik schreef aan mijn vader. Net als een bladzijde uit mijn favoriete boek waar mijn oma, die bij ons inwoonde, dagelijks uit voorlas. Allemaal kleine momenten om te koesteren.

 


Mijn zus en ik schelen 9 jaar, ik ben dus ‘het kleine zusje’ op de foto’s hierboven. Ik kan mij niet herinneren dat wij samen op een slee zaten of aan de waterkant zaten te giechelen. Maar ik vond de foto’s speciaal genoeg om iets mee te doen. Daarom hangen ze, op labels geplakt aan de spulletjes in de kadomand voor mijn zus. Een mand gevuld met herinneringen aan een speciale week die wij vorig jaar samen beleefden. Een mand die vertelt……. wij zijn zusjes

When I was a child my mom used to take a lot of pictures. She also made a book for each of her 5 children, showing all precious moments of our childhood. I printed out some of the pictures she made of me and my sister and made little labels out of them. When we celebrated my sisters birthday, I made her this basket. It is filled with memories of a really nice week we spend together last year, and she loved the little labels.

Quand j’étais petite ma mère a photographié beaucoup des moment importante de ma jeunesse. Elle a fait aussi une livre plein de mémoires pour chaque de ses 5 enfants. L’autre jour c’était l’anniversaire de ma soeur et j’ai fait ce cadeau pour elle. Et si tu regarde bien tu fois des etiquettes de les photos de ma soeur et moi quand nous étions toutes petites.

Quando eravamo piccoli mia madre ci faceva sempre delle foto. Per ogni dei suoi cinque figli ha anche fatto un libro piena di momenti preziosi dei nostri primi anni. L’altro settimana mia sorella aveva il suo compleanno e li ho fatta questo regalo. E piena di ricordi et si guardi bene ci sono anche un paio di foto fatta da mia mamma trasferito su della carta