It’s her birthday

Geboortebeker uit 1916

Vandaag liep ik langs de bloemenwinkel en viel mijn oog op een emmer gevuld met witte bloemen, dezelfde bloemen die mijn moeder altijd graag op tafel zette. 20 mei is haar geboortedag dus een mooie gelegenheid om haar lievelingsbloemen in huis te halen en haar te eren met een paar foto’s uit haar eigen fotoboek, haar geboorte beker en een paar woorden.

Een paar foto’s van mijn moeder als peuter, meisje op de fiets en als jonge vrouw. Tentijde van deze laatste foto’s was mijn moeder druk bezig met het voorbereiden van de bruiloft met mijn vader en de inrichting van hun eerste huis.

In een agenda van haar uit 1939 is te lezen over alle uitstapjes die zij en mijn vader maakten en de huisraad, inclusief de prijzen, die zij aanschaften voor hun eerste huis. In juni 1939 zijn zij getrouwd en zo te lezen ging mijn moeder op 10 mei samen met mijn oma , stof uitzoeken voor een bruidstoilet zoals zij dat noemde. Ik koester deze kleine bijna 60 jaar oude en versleten agenda, net als de herinnneringen aan mijn moeder.

Helaas kreeg mijn moeder al op vroege leeftijd de ziekte van Alzheimer en raakte ik haar al snel een beetje ‘kwijt’. Ik zie veel van haar terug in mijn dochter, een liefde voor schrijven en woorden, een zekere elegantie en een oprechte interesse in de mensen om haar heen en daar kan ik stilletjes van genieten. Ik vind het jammer dat mijn kinderen hun oma niet hebben gekend zoals zij werkelijk was. Inmiddels is zij alweer bijna 14 jaar geleden overleden maar met een foto en haar lievelingsbloemen is zij toch weer een beetje jarig vandaag.

Een foto van mijn moeder en mij
A picture of me and my mother
Une photo de ma mere et moi

Today I saw this beautiful white flowers at the flower shop, the same my mother loved to bring home. May 20 is her birthday so today a little post in honor of my mother. Sadly she got Alzheimer and I started to loose her already a bit at young age She passed away almost 14 years ago , But with some pictures and white flowers we still have a little birthday celebration
Aujourd’hui j’ai acheté cette fleurs blancs, les fleurs préfère de ma mère. 20 mai était son anniversaire. Il y a presque 14 ans qu’elle n’est plus la, mais avec les fleurs et quelques photo on fait une petit fête quand même
Oggi ho comperata questi fiori bianchi, erano i fiori preferiti della mia mamma. 20 maggio era il suo compleanno. Sono quassi 14 anni che non e Più con noi, ma con i fiori bianchi e la sua foto e un po la sua compleanno lo stesso