Loppis

Loppis… een brocante oftewel rommelmarkt op zijn Zweeds. Ik zou graag eens een echte Loppis willen bezoeken ergens in het hoge noorden. Globaal gezien ligt Kopenhagen evenver als Parijs en toch lijkt het of we eerder naar Parijs trekken, of denk ik dat maar omdat ik zelf nog nooit in Scandinavie ben geweest… ik ben benieuwd wat ik daar zou vinden.


Voorlopig doe ik het met een van onze plaatselijke rommelmarktjes. Op maandag loop ik graag een rondje over de Noordermarkt. Vandaag vond ik een klein zinken emmertje en twee medicis vaasjes. Mooie vondsten die ik vervolgens met veel kabaal, hangend aan het stuur van mijn fiets over de hele prinsengracht heb vervoerd.

Een eind de Prinsengracht af ligt het Amstelveld, waar vorige week een antiek markt was. Elke maandagochtend is hier een uitgebreide bloemenmarkt en voor de liefhebbers van Provencaalse stoffen en aardewerk is er ook een kraampje. Soms wandel ik over het marktje om de sfeer van het pleintje te proeven, het voelt een beetje anders dan de rest van Amsterdam en vandaag nam ik er wat Cosmea mee omdat het zo mooi bij mijn emmertje kleurde.An old chair a sleepy cat and some cosmea
Une vieille chaise, un chat rouge et un peu de cosmea

Loppis… a flea market in Swedish, I would like to go there to explore one of those markets. But although Copenhagen is as far as Paris from my home town, I somehow never managed to even visit Scandinavia. So I just go to my own little market. De Noordermarkt. Today I found some little treasures, More zinc and two of those little French vases. Which I completed with some pink cosmea plants as they coloured really nice with the little basket.

Loppis… le mot suède pour Brocante… j’aimerai bien visiter une brocante au nord mais je suis jamais aller au scandinave. Alors je visite les brocantes au ville et jetait bien content avec le résultat de aujourdhui… une belle seau, d’un format très petit et deux vases médicis . Et apres ca je suis aller au marche des fleurs, que se trouve chaque lundi a la même petit place, situe au canaux ou c’était la belle brocante de l’autre semaine. Et la j’ai acheté quelques plants pour dans mon nouveau seau.