December 7, 2009

What colour for X-mas ?

Jule-evangeliet available at Zink&Zo

What colour for X-mas... Is it only me or do you wonder to what colour to choose for Christmas this year?
I really liked the all white and serene Christmas decoration of last year. (see Pure Nature and Noel en blanc et zinc ) And I want something similar but still totally 2009... So I am trying out some new things, some old things, some white things..... maybe some black things or even some red things....

What colour for X-mas... Heb ik dat nou alleen of vragen jullie je ook af hoe je dit jaar de boom of je huis eens zal versieren?

Vorig jaar was hier alles sereen wit met wat zink en natuurlijke materialen. (Pure Nature en Noel en blanc et zinc )
Eigenlijk vond ik dat wel mooi maar het mag dit jaar wat stoerder, wat meer anno 2009! Dus probeer ik hier en daar wat uit.. wat oude dingen, wat nieuwe dingen, wat wit en misschien wat zwart of rood.....


Quelle couleur pour Noël? .... L'année passée tout était blanche et sereine ici... (Pure Nature and Noël en blanc et zinc ) cette année.... un peut la même... mais aussi quelque chose 2009... Alors j'essaye un peu de blanche...un peu du zinc....quelques chose nouveau ..peut être un peu de noir ...peut être un peu de rouge...

51 comments:

bellavien said...

Rood is Jul hahahaah....met zilver, natuurlijk groet, wit met zwarte accenten hahaha..

Succes!

bellavien said...

Groen bedoel ik natuurlijk hahaah

Welanders.Com said...

This year I will go for nature colours mixed with the old english red. And I will use the white as a layer, almost as a surrounding, to the others. I love old style!

peet said...

Bij ons gaat het WIT , ROOD , met ZILVER worden !
En het vleugje zilver is van oude kerstballen .
wit en rood zijn de lintjes waarmee ik ze ophang .

Ik heb gisteren alles te voorschijn gehaald , en van de week maar aan de slag !
Ik heb er zin in !
Ik ben benieuwd hoe het bij jou word !

Groetjes Peet

Vero said...

doe gewoon lekker roze joh, heb ik ook gedaan ;)

en nog van harte vrouwke!

Groetjes, Veronique

Ellinor Forsblom said...

Skön känsla i dina bilder,dom trollbinder mej
Ellinors Hus

Ilse said...

nou ik ben benieuwd naar je rood...ik hou er wel van hoor, had 4 jaar achter elkaar rood rood en nog eens rood , dit jaar is alles wit , wit en nog eens wit met zilver en zink.Ik ben trouwens helemaal op de witte toer weet niet wat me bezielt liefst ging ik mijn hele slaapkamer wit maken maar mag niet van manlief want het is pas 6 maanden oud de verf en hij denkt dat als ik dan de slaapkamer heb gedaan de keuken en de rest erna wil doen en hij slaapt er ook hè??

La Flotte said...

Oh, je maakt me nieuwsgierig!
Ik heb de kerstboom staan maar ik heb even nog geen zin in al die losse tierlantijnen dus ik wacht gewoon af tot ik er wél zin in heb!

grtjzzz

Kari said...

hieperdepiep!!!Madame Vosgesparis viert haar verjaardag vandaag in huiselijke kring.

Ene wat kleur betreft wit en zilver is de enige kerstkleur die in mijn huis komt!!
Op het kersttakken (groen)na natuurlijk hahahaha...
Dikke kus

Home and Lifestyle said...

Ik begrijp uit de vorige reakties dat je jarig bent...van harte gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren gewenst!

Wat de kleuren betreft...een paar jaar geleden had ik nog wel wat rood, maar de laatste jaren is het zilver, bruin, parelmoer...natuurlijke kleuren dus. Ben benieuwd welke keus je gaat maken!

Groetjes, Ingrid

red.neck chic said...

Oh my goodness - I love that chandelier!!! I've just gone all out...color everywhere (I get a lil' dizzy walking into my house - but... it's so fun!!!)

Gorgeous photos as usual! I can't wait to see what you end up with!!!

;-) Robelyn

All Seasons said...

Oooh ik zit ook nog een beetje in de knoop van hoe ik de boom zal optuigen. Vorige jaar had ik er allemaal toefjes gipskruid in zitten, echt mijn ding. Maar dit jaar ik ben er nog niet helemaal uit, ik mag wel opschieten......;-D Ik ben nu nog even druk met het maken van de kransen.
Ik ben benieuwd wat jij ervan gaat maken, Dees.
Succes !!
♥ Patricia

All Seasons said...

Happy Birthday to you ♪
Happy Birthday to you ♪
Happy Birthday
dear Dees
Happy Birthday to you.....

Ik moest toch nog even gauw terug komen ....hihihi

faire un songe said...

Voor mij wit met zilver met een vleugje nostalgie...
Maar wel eenvoudig en niet te veel gedoe....
Fijne avond/verjaardag nog

seasons of my house said...

GEFELICITEERD!
Ik ben er ook nog niet uit. Moet zeggen dat er niets mis is met zoals het er vorig jaar uit zag, maar ik ken het gevoel, het moet weer net even anders. Ik wil het ook rustig houden, wit, zink, zilver en misschien een heeeeeel klein beetje rood. Maar ja het is nog geen kerst dus dat kan nog wel gaan veranderen (tot de laatste dag toe blijf ik aan het prullen)
Fijne avond, Karin

Jeannette said...

Ja .... dan zing ik ook even mee uit volle borst!
♫Lang zal ze leven,
Lang zal ze leven,
Lang zal ze leven in de gloria,
In de gloria, in de gloria!♫
Hieperderpiep, hoera! ;)

Oh .... en wat het bij ons gaat worden qua kleur? Waarschijnlijk superkitsche kleurrijke ballen in de witte boom. Na jaren wit en zilver heb ik ineens zin in lekker veel kleur. Maar of ik het echt aandurf?
Nog een hele fijne avond!
♥ Jeannette

Mayflower said...

Hier wordt het wit met zilver en natuurlijk veel dennengroen, ben benieuwd naar jouw kerstcreaties, ik vind rood ook heel mooi voor de kerst.
Groetjes Mea

oma leentje said...

Van ♥ ♥ nogmaals. Ons huis is weer helemaal rood en zwart denk ik met de kerst. En natuurlijk grijs want die kleur hoort er voor mij ook bij. Fijne avond nog. Groeten Leni

The Old and the Beautiful said...

Nou,ik ben benieuwd hoor wat het uiteindelijk bij je gaat worden.
Je laat het dan toch wel allemaal uitgebreid aan ons zien he?
Groetjes,
Gonda

desiree said...

I also love the all white and very serene of last year. I do love silver but I do like the black iron you have shown. Very nice contrast.

Manuela said...

ben benieuwd wat het gaat worden!!

en nog gefeliciteerd met je verjaardag!!!
ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!

groetjes manuela

O'clara said...

Bonjour de Champagne
je viens de blog Elinors Hus:) par hasard - je suis contente parce - que j'ai mal a traduir avec google les langues scandinaves - just un peu :)) cordialement
danuta

Federica said...

beautiful!!

The Spirit of Abundance said...

Hoi,

Wat een heerlijke sfeer!!

Ben blij dat ik jouw mooie blog heb gevonden :).


Groetjes,
Nona

Jacqueline said...

It's always a dilemma for me too. I tried to get some grey baubles but they had every colour but grey. I like silver and white with glass things and maybe a little old bronze colour. Your home looks gorgeous as always. Have a wonderful, rocking weekend. XXXX

Richie's 2ts Inspires said...

Good day, Lady?

I love the classic theme. This year, we decided to go to more red & white. But there are rooms go to gold and some rooms with silver & white.

Have a joyous day.
xoxo

le ciel flamand said...

Welke kleuren je ook zal kiezen, één ding is zeker: het wordt een smaakvol geheel. Ben benieuwd...en ik zal me laten inspireren!
En ik wens je een gelukkige verjaardag!
Annelies

In my house said...

Hej, så himla mycket fint du visar, och härliga foton, duktig du ä =)
Härligt!

Kram josse

belle-blanc said...

I'm traditionalist, so if colours I would choose some reds and dark green. Think that't the perfect match for 2009. White and old silver are a must of course. But it is really beautiful to add some old tree bals in red, if they have a good used appearance would be even better... :0)

LiLi M. said...

Hee Dees, nou kwam ik eigenlijk hier om te vragen wanneer je nu jarig bent, maar ik zie aan de commentaren dat ik al te laat ben. Weet je december is voor mij een maand vol verjaardagen, ik schijn het goed met boogschutters te kunnen vinden hihihi en er ook nog te kweken want mijn dochter (en ook echt een goede vriendin, al klinkt dat ontzettend klef, we kunnen gewoon goed met elkaar overweg) is ook een boogschutter. Ha, ik raak alweer afgeleid! Ik wilde je alsnog van harte feliciteren met je verjaardag, ik wens je heel veel geluk en gezondheid toe en dat al je wensen maar mogen uitkomen en dat je dit jaar weer iedereen mag laten genieten van je woondromen in je blog.
Omdat onze dochter zaterdag jarig is, ben ik nog niet zo met Kerst bezig, maar ik zie dat ik onderhand de enige ben in blogland. Ik heb af en toe het gevoel dat ik de enige ben die nog volgens de juliaanse kalender leeft terwijl iedereen de gregroriaanse geadopteerd heeft (maw ik leef er zo'n beetje 14 dagen achteraan!). Tegen de tijd dat iedereen de kerstspullen spuugzat is dan staat het net bij mij en ik heb al heel wat jaartjes eind januari pas de Kerstspullen opgeborgen, met als record in april, daar berichtte ik je al eens over dacht ik, dan ruimt zo'n boom zich nl. zelf gewoon op! Vorig jaar kon ik al die amerikanen nog wijsmaken dat mijn armeluis hartjes gewoon voor Valentijn bedoeld waren. Ach ik denk maar aan Herman Brood; zorg er voor dat je altijd 1 stap vooruit bent of 8 stappen achter! Here is to you Dees!

La Flotte said...

Hé Dees...guess what, je hebt mijn give away gewonnen!!!! hahaha
Ik heb het via zo'n random apparaat gedaan en ik vond het zo grappig dat jij eruit kwam als winnaar!
Je adres heb ik nog dus het pakketje komt 1 dezer dagen bij je binnen vallen!

grtjzzz

marypoppins said...

buon pomeriggio e complimenti per le tue splendide immagini
Mary

jen jafarzadeh said...

desiree, thanks for your sweet comments! fun to find you. I hope you picked up some Japanese tape — I need to stock up.

I've been thinking about Christmas colors too. We have all white walls in our place, so I'd like to add some color. I'm actually thinking of pulling a lot of green in — am especially loving some of the more woodsy, mossy, ornaments and decorations I've seen around.

A L'INtérieur said...

Quelque soit la couleur, je suis sûre que ton home sweet home sera très beau. Bises

nicky said...

oui, très joli zinc, blanc. bises

Les Cotrions said...

For me Xmas will be white, grey and a touch of black! Ma siccome mia madre e mia figlia sono più tradizionaliste, dovrò accettare anche il classico rosso...I don't like it!
Bellissime foto!
Vale

EVA AGNES said...

All the colours you mention are lovely for Christmas.
This year though I have gone all white. With a little green.
Like your pictures.
Thanks for your comment on my blog.
Hugs Eva Agnes

jeanette said...

ja...hoor kom ik nog eens aan, weer eens veel te laat maar het kwam er maar niet van, door m`n laptopcrash ben ik uit blogwereld maar ik heb weer een nieuwe dus ik kom er weer aan;-)

nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! een dagje voor mij dat is nog wel te onthouden. heb je een leuke verjaardag gehad? ik ben benieuwd naar je boom. ik vind aubergine en grijs wel bij je passen,hmmm...ik wacht af, je hebt iig iets met denneappels want die zocht je toch???

groetjes, Jeanette

les fifoles said...

Ce sera de toute façon beau chez toi. En gris, en blanc, en noir et même en rouge!

Bises. Anne

Maya said...

I love all white, but just used what I had for this year..., which are silver, gold and red ornaments.

Bleudelavande said...

Sicuramente il bianco è lo zinco!!!! Di sicuro comunque qualsiasi colore tu sceglierai sarà un risultato magnifico come ogni volta!!! Non vedo l'ora di vedere quel che farai!!!
Baci e buona serata

A-M said...

I can see you doing the whole zinc, iron, crystal and white thing! I am bit crazy over silver this year so silver it is, in this little part of Australia.... except for my tree which is always multicoloured due to the children's craft! A-M xx

Mélanie said...

Love white and silver !!

casa nostra said...

hoi Dees,

Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag, ben weer eens veel te laat. Ik meende trouwens ook dat jij 1 dag na Jeanette jarig was, maar het is dus 1 dag ervoor.
Normaal zou ik al een kaart voor je gemaakt hebben, maar nu met Guusje kom ik nergens aan toe. Volgend jaar hoop ik op tijd te zijn. (forgive me)
heel donkerrood vind ik ook erg mooi, in die kleur heb ik trouwens ook nog kerstballen, maar heb die al lang niet meer gebruikt. Ben benieuwd wat voor kleur het gaat worden.

Avant l'Aube said...

I think all colours are beautiful cause the essential is what we feel throughout white, red, gold, black, silver, green or pink ?! Nevertheless, I prefer white and your version with zinc is wonderful !

Janean said...

Wat dan ook het is, zal het mooist en "vers" zijn! Welke grijze kleur doet u gebruikt? het heeft een warme ondertoon en die ik van het houd.

whatever it is, it will be most beautiful and "fresh!" what color gray do you use? it has a warm undertone and i like it.

Sea Angels said...

I don't know which colour you will choose, but I do know you will make it look simple and beautiful, you always do. xxx
Hugs Lynn xxxx

rosabeer said...

Hoi, hoi Dees.
Hier in huis is het rood/zilver. Dat heeft voornamelijk te maken met mijn verzameling oude kerstballen en versiering. En daarbij is rood/rose mijn favoriete kleur. Dus daar hoef ik in ieder geval niet over na te denken. Dus ga ik maar bladeren in de kookbladen voor het kerstdiner.
Hartelijke groetjes en een fijne week.
Marja

Flânerie said...

Bonjour,
nous nous sommes déjà croisé sur nos blogs ( flâneries chics :http://dubonheurmaison.canalblog.com/ )
je viens d'ouvrir une boutique sur internet de décoration et j'ai du mal à me faire connaître .Seriez vous d'accord pour mette un lien de ma boutique sur votre site si joli :http://www.flanerie-home.com/
et éventuellement d'écrire un post pour me donner un petit coup de pouce . D'avance un grand merci.
bien cordialement.
Marie Lebreton

ANETTESHUS.COM said...

Hi! I love your blog! Gorgeous photos!!

Anette, Norway:)

irma said...

Toujours de belles photos chez toi!