Great finds from the post office

It does not come as a surprise to me, to see this concrete lamp I like so much in the same picture as the industrial metal rack…. And just look at those black metal window frames and all the different shades of grey. I just love everything in this picture! I am pretty sure the cupboard comes out a bakery or a post office.

Post offices are great places to find original things for your home. A few months ago our local post office got new furniture to sort their mail and lots of big cupboards and tables were thrown out. And as I live very near I couldn’t resist to bring some items home we found in the containers.

This huge cupboards came from my local post office… They are great to store your records in, but way to big for my place… so I gave one away (See what the new owner of Grisblanc did with it!) and sold the other one. I did keep a little black table on wheels. That after a little transformation I am using to display my favourite magazines. Strangely enough I see the same use in the first picture here.

Also postbags are great, many people use them for chairs, I just like a simple pile on top of a cupboard. The picture above is made at my place,
I love the combination of the raw and used material with the industriel locker.

Ik kijk er niet van op om een van mijn favoriete betonnen lampjes op dezelfde foto te zien als dit geweldige rek op wielen.En kijk de zwart metalen ramen en de verschillende kleuren grijs. Ik vind gewoon alles op deze foto even mooi. De kast komt denk ik uit een bakkerij of wellicht uit een postkantoor.

Postkantoren zijn geweldige plekken om originele dingen voor je huis te vinden. Een paar maanden geleden kreeg het postkantoor bij mij in de buurt nieuwe postkasten en postsoorteer tafels. We hebben toen met een stel mensen een groot aantal postkasten uit de containers die voor de deur stonden gevist. Ik had er twee mee naar huis genomen maar ik vond ze achteraf toch iets te groot voor mijn woning. Dus een weg gegeven (kijk hier hoe deze er nu bijstaat)en een verkocht.

Een paar weken later vond ik nog wel een metalen tafel op stoere wielen die ik na een kleine transformatie nu gebruik om mijn favoriete tijdschriften op uit te stallen. Vreemd genoeg zie ik dat de kast op de foto die ik later vond voor hetzelfde wordt gebruikt.

Je le trouve pas très rare de trouver ce lumière en béton, que me plaît beaucoup, sur la même photo de ce cabinet formidable. Le cabinet, je pense, viens de une pâtisserie ou d’un bureau de poste. Ce sont des places ou trouver des meubles original pour la maison.

Il y a quelques mois que le bureau de poste ici a changée les meubles et nous avons trouver de cabinets et tables rejeter. Une fois a la maison les cabinets étaient trop grandes Mais quelques jours après j’ai trouver un petit table en métal avec des roues Je l’a mis dans mon office pour ‘exposer’ mes magazines. Sur les autres photo des sacs de la poste de la même bureau.


Foto 1 by Simone de Geus
Foto 2-3-4 by me @ my home
Foto 5 made by Clive Thompsett
Foto 6 by me
@ my home