February 9, 2010

plain white

Apart from some little old plates from my grandmother with black current and blueberry's (what also happened to be my favorite fruits) on them. Most of my tableware is just plain white... No curves but simple shapes and sometimes a touch of black or silver....
How about you.... is colour a must for you or do you like plain white aswell?

The picture above reminds me of a picture I have printed out some time ago.. I found it together with some other inspirational pictures on the website of Rachel Jones... unfortunately her website went offline and I can't find any of her work online anymore.

Picture © Rachel Jones
Behalve een aantal taartschoteltjes van mijn oma met afbeeldingen van verschillende bosvruchten (mijn favoriete fruit trouwens) vind je bij mij over het algemeen wit aardewerk in de kast. Het liefst zonder krullen en eenvoudig van vorm en heel af en toe wat zwart of een beetje zilver. De nieuwe foto's van TineKHome spreken mij dan ook zeker aan. De laatste doet mij denken aan een foto van Rachel Jones die ik ooit eens heb uit geprint. Helaas is haar website offline en heb ik haar nog niet kunen terugvinden.

Des nouveau photo de TineKHome.. avec des tasses et des assiettes blanc et simple comme tu les trouve chez moi.


Picture 1+2 © TineKHome

26 comments:

Donatella said...

Love all the bowls on the wood floors! And it seem that white no matter what it is... where it is... alway looks great!! I think almost every women loves wite.

Jacqueline said...

Beautiful white china.
I only ever buy white plates and bowls. I think that food looks best on white. I'm afraid that colour doesn't feature much in my house when it comes to plates !!
Hope that you are feeling O.K. I have been thinking of you. With love. XXXX

chair up said...

White all the way with me! I love all these images, they are fantastic.
Angex

Christina @ greige said...

Love the white. I have 2 sets of white and cream dishes. But my other love is that grey/blue that Astier de Villatte makes- just perfectly amazing!

Ness Lockyer said...

We have all white serving ware, even my mixing bowls and baking trays are white. they are all a mix of vintage Ironstone and modern plain white pieces...i do have the odd coloured piece through!
Ness xx

Home and Lifestyle said...

Mijn servies sluit aan bij mijn landelijke stijl met vier witte meubelstukken in de kamer...! Het meeste servies is wit of creme van kleur en vrij strak. Ook heb ik het één en ander van Rivièra Maison, met tekst. Dat vind ik op servies leuk, maar op kasten, tafels etc. wil ik dat weer niet! Grappig om zo eens over mijn servies na te denken!!

Mooie foto's heb je in je post staan...vorig jaar zocht ik ook vaak internet af naar interierfoto en op die manier ben ik op de vele leuke blogs gestuit!! Wist totaal niet van het bestaan daarvan!

Een heel verhaal...ik ga maar eens ontbijten hi hi!

Fijne dag! Groetjes, Ingrid

It's me said...

Nou hier wat ik stil van..............wat een mooie foto's en ze stralen rust uit en dat is wat ik nodig heb op dit moment!

Bedankt! het gaat lukken vandaag......maar nu wel opschieten want ik moet naar mijn winkeltje toe!! gelukkig is ie al open hoor nu!

Oja en wat het servies betreft,ik heb heeeeeeeeeeeel veeeeeeeeel in allerlei kleuren ,maar ook wel rustig ertussen hoor maar dat komt allemaal nog op mijn blogje.

Fijne dag ! groetjes Ria

lia said...

Mooi dat simpele servies. Ik heb eigenlijk ook allen roomwit van Regout. Mag van mij wel van verschillende series zijn maar ook niet met krullen e.d En in mijn kast zet ik er een héél klein beetje bij met dat mooie blauw. En een klein beetje zilver.
Eenvoud siert.

groetjes Lia

LiLi M. said...

Ik ben ooit begonnen met wit toen ik 19 was en dan van dat witte wit van Arzberg. Maar het is niet meer mijn ding. In mijn keuken het wit met pastel van Regout, echt eenvoudig servies bedoeld voor de werkman. Daarnaast heb ik frans servies wit met blauw, denk Cobi. Heb ik een wit met rood servies, denk Jeanette. Heb ik een geheel wit servies van aardewerk ook van Regout. Dat is wat meer off white, wat ik dus mooier vind dan het grijze wit. En nu hou ik op. Zilveren serviesgoed is op dit moment erg trendy, maar ik hou er niet zo van. Van zwart weer wel. Vooral van dat matte zwart wat een beetje japans aan doet. Ik breek haast nooit wat en ik koop denk ik al zo'n 10 jaar weinig tot geen serviesgoed meer, soms natuurlijk wel op een marktje ofzo, maar haast nooit iets nieuws.
Ik heb veel verschillende ruimtes hier in huis en veel verschillende sferen. Ik hou van die afwisseling. Verder hou ik van opgeruimd en niet te vol, je servies moet bij de rest passen, dat geeft rust vind ik.

Ilse said...

ik heb ook enkel simpel wit servies en ook altijd witte handdoeken en beddengoed.

Dreamy Whites said...

Hello
Thank you for leaving such kind comments on my blog. You are so sweet. I love the photos of the white dishes. I love ironstone!
Take Care,
Maria

La vie est belle a salon said...

Wit blijft mooi, heel mooi. En dit servies is ook super mooi by the way.
Ik heb witte grote borden en gekleurde ontbijtbordjes. Ben nog steeds niet "het" servies tegen gekomen.

Snuskebassa said...

I love plain white plates and cups.
To much pattern and colours are quite disturbing. it`s definately charming on old, thin coffie cups....
My son used to ask the people in the local china restaurant if he could change plates. He liked the adult plates better than the ones ment for children which had a lot of pictures on them.

Have a nice day!
Love from Liv

Something White said...

In onze porseleinkast liefst ook enkel wit en offwhite servies. En dan graag ook met ribbels; ik ben een echte ribbel-fan en heb zo een volledige collectie van borden en kopjes bij elkaar kunnen verzamelen, alles uit de kringloop :)
Voor de rest hebben we ook leuke ronde, basic XL-koppen in offwhite van de Action in de kast staan.
Maar anderzijds val ik ook voor mooie motieven in kleur, en dan graag Boch of een Franse origine.
Groetjes, M.

jules @ The Diversion Project said...

Yes, i'm all white for dinner service. Have the odd bright set of things, like pasta bowls etc, and serving bowls, but day to day it's white. That way i'll never get bored of it :)

julesx

La vie est belle a salon said...

Ik heb je blog een award gegeven. Kijk maar op mijn blog.
Groetjes Michaja

Camilla Fedrigotti Curti said...

I like the plain white! But sometimes I use my colored tablecloths: light blue or light green. Only on Christmas eve it was red! Have a nice day, Camilla

red.neck chic said...

Oh my goodness... the photos are gorgeous! My dishes fetish started with my Grandmothers - it's so shabby chic (which I'm not) but I can't stop building off of the cream base with floral pattern! LOL I am SUPER guilty of mixing plain jane cream colored dishes in though!!!

xoxo
robelyn

Herself said...

I love zinc and gun metal grey.
Lovely post.

Welcome to Yaya Chique! said...

Hey girlfriend!

Lovely as always! I must say all my dishes are either brown, tan, or cream..with tarnished silver. Sometimes I fall in love with a particular "black" piece.

Hope you are doing well! xo...deb

franca@villadesta said...

Hallo Desiree,

Ik ben ook fan van Tine K, wat een mooie sfeer he? Dank je voor je enthousiaste reacties op mijn blog!

Franca

Ainosofia said...

♥ White ♥

angela walker jewelry said...

Love all of these images... Great post!

marga said...

Vind het wel mooi hoor.....alles wit maar ik hou het bij mijn wit/blauw, van alles door elkaar, servies dat ik nou aan het verzamelen ben. Ik heb ook nog een oud servies met kleine bloemetjes dat het goeie servies van mijn moeder was en toen ik vijftig ben geworden heb ik van Jos een servies gekregen met natuurafbeeldingen op. Dat is me dus sowieso dierbaar om dat ik het van Jos heb.
Hoe gaat het nu met jou meisie??
Liefssssss Marga

Modern Country said...

Dear Desiree,

I hope your days are good!!

Just on this particular day, this weekend I want to wish you the very best. I hope you will have moments that gives something extra, and specially on Valentines day! I feel so grateful and very happy to have met a friend like you, I just wanted you to know that. Een hele dikke knuffel!!

Liefs, Aina

Ps: Inspiring Images!! I love a bit of contrasts, makes everythings look so much more interesting. I like mixing and matching old and new, specially with the china. But I keep it plain, with some silver and a few romantic pattern. But not too romantic! Rough and romantic together I like the most.. I am not sure now if I answered the question, haha :))

Mélanie said...

Wonderful white china. It is so brightful on a table !!!I love it