June 22, 2010

Recycled...

Recycled tires... I bought this pair of huge rubber baskets, made of recycled tires, the other day. I can't get enough of these baskets and I think they really fit me and my house. I love the fact that you can use them for everything you can think of, for storage or just for decoration. The cute striped cushions are from Danish brand 'Day' and I found them on Queensday.
You can buy these baskets online in the brand new webshop Tutze Home
Recycled ... Gerecycled ... Deze grote rubberen manden van gerycyclede autobanden heb ik laatst bij Nijhoff in Baarn gekocht. Je kunt nooit genoeg van dit soort manden hebben vind ik, dus naast deze, heb ik ook nog een aantal kleintjes meegenomen.

Ze zijn nu eenmaal leuk voor van alles en nog wat. Om spullen in op te bergen, samen met mooie Hammam doeken en borstels geweldig in een mooie badkamer of gewoon ter decoratie in je huiskamer. De leuke gestreepte kussens heb ik op Koninginnendag gekocht en ze zijn van het Deense merk 'Day'. (Waarover later meer)
De manden zijn ook te koop in de nieuwe webwinkel Tutze Home

Des jolies paniers de caoutchouc re user..... je en ai partout dans ma maison, mais je crois qu'on n'a jamais suffisant n'est pas?! Les coussins sont de Danemark.

Mmmm I see a little collection of these rubber baskets growing.. the smallest rubber one I bought years ago at 'Sissy Boy' Het kleine pennenbakje kocht ik jaren geleden bij 'Sissy boy'Er is geloof ik een kleine verzameling aan het groeien hier......


A nice collection of recycled baskets...aren't the painted ones looking great as well?
Geschilderd zijn ze ook erg leuk!

All pictures by me except the last one by Hotze Eisma

38 comments:

Ann said...

Your home is like a photography set!

It should be featured in a magazine!

Olive Cooper said...

Neato...I like them. I am a purse fiend and found some one day made from recycled tires. Sadly the price was too much for me. Your basket collection should definitely grow. ~olive~

lara at beachychic said...

Those are really unique! What you have in them goes well too. I just love, love your decor. style! ♥lara

jules @ The Diversion Project said...

oh i love those desiree! i've been thinking that i'd like one as a new wood basket, but i haven't seen them in the shops here yet.

they look perfect! jxoxo

OneCraftyFox said...

Very cool, I love that people are working with sustainable materials more frequently.

@nne said...

Geweldig deze manden, en nog goed voor het milieu ook. Met vriendelijke groet, @nne

Tierlantijn said...

Ja, ze zijn ontzettend leuk! Mijn zoon heeft ze ook op z'n kamer. Lekker stoer!

Groetjes! Ilona

Yvonne said...

Very wonderful inspirations!
Your home looks like so beautiful!
Have a nice day,
Yvonne

Logement it Foarhus said...

Grappig, de laatste foto,s met de lockerkasten lijken op mijn kasten, die op het atelier staan. Ook grijs, maar zit er aan te denken om ze wit te schilderen. Het zijn prachtige eenvoudige manden, die bovendien mooi staan als ze gewoon als object in de ruimte staan, komt door de vorm.

groetjes Pauline

Passione Helena said...

Wat een leuke manden! Ik had ze nog niet eerder gezien! Maar ik vind ze heel bijzonder van vormgeving. Wat een idee, van autobanden! Ze zijn ontzettend stoer.

Een leuke kleine verzameling heb je ook bijelkaar!

Fijne dag,
Lieve groet, Helena

Floor said...

Ze zijn prachtig !!!!
En Day ja wat kan ik zeggen :)

Karna said...

Lovley.....love the coulor!!

makyloua said...

hello desirée !!
belle collection de paniers...
j'aime particulierement la dernière photo la couleur verte est magnifique cela amène une note de fraicheur dans la maison
amicalement

&enzouthout said...

Hoi Dees ;)

Heb deze mooie manden ook al bij verschillende winkels hier gezien, alleen jammer dat ik er geen plek voor heb.

Kom je ook een op mijn blog kijken, misschien herken je iets hahaha....

http://zouthout.blogspot.com

lieve groet van een vere blogvriendin :)

Les Cotrions said...

You have a nice collection of recycles basket! They're so lovely!!! I like recycling too!
Happy Wednesday!
Vale

Granny's Place said...

Wat grappig, ik moest gelijk denken rubberen manden hmmm dat kan niets zijn.. Maar hier kom ik helemaal op terug want dit is werkelijk Gaaf!!! Heb ze nog nooit gezien trouwens maar vind het ook een goed initiatief om te recyclen.
Groetjes Madelon

Anita Camilla said...

Hello Desiré! I think these two baskets are so nice and special! Have a nice day, Anita Camilla

Jacqueline said...

They are brilliant, Desiree. Not only are they good because they are made from recycled tyres, but they have managed to design them with such style and an unusual shape..... and, I love the small ones as well.
.... and, of course, they look absolutely amazing in your home. A great storage idea whilst looking after our environment. XXXX

Karin said...

Zien er prachtig uit, kan niet anders zeggen!

marga said...

Die zijn idd heel mooi Dees.....kun je gebruiken voor vanalles en nog wat!!!

giveto said...

bonjour, je visite souvent ton blog en anonyme et aujourd'hui je me décide pour un post car j'aime beaucoup ces paniers et puis tu écris français et c'est génial !!
bonne journée
véro

It's me said...

O Dees ze zijn prachtig heb ze al eerder gezien....leuk hoor............maar je moet er wel de ruimte voor hebben........mooie foto's !! meid wat woon je toch leuk !! fijne avond liefs Ria.....

casa nostra said...

heey Dees, wat lief dat je nog aan mij denkt! het tijdje is idd wat langer geworden als ik gedacht had, maar heb het ook ontzettend druk. En ik weet als ik eenmaal weer aan het bloggen ga, dat ik weer te veel achter de pc zit. ik kwam je eigenlijk ff snel een berichtje schrijven en ben nu al weer een tijdje bezig alleen al met het lezen van jouw oudere posten. kan je nagaan als ik de blogs van "iedereen" weer ga bekijken. we zijn nu nog druk bezig in de tuin, hebben het gras eruit gegooid en hebben dus heel wat kruiwagens zand eruit-en-erin gesjouwd en zaterdag komen ze de bestrating leggen. dus weer sjouwen. zodra dat klaar is, zal ik weer eens foto's plaatsen. nu ben ik er weer vandoor want moet zometeen nog naar een verjaardag.
nogmaals bedankt voor je berichtje en tot gauw. liefs en groetjes, xxx Wil

trouwens prachtige foto's weer op je blog en las ook dat je al ver over de grenzen 'beroemd' bent geworden. terecht hoor!
tot gauw!!!

LiLi M. said...

Ik heb wat met manden en zeker ook met recycling, daarom heb ik maar een eigen mand gerecycled! Deze rubberen zijn ook mooi en ik denk dat ik er maar eens eentje als prullie ga aanschaffen. Ik gooi nogal eens een theezakje in de prul en daar houdt niet elke soort van. Geniet van de zonnige dagen!

Leuk om weer eens wat van Wil ^ te lezen, ik denk dat ik gelijk maar eens bij haar ga klagen waarom ík nooit meer wat hoor XD (geintje!).

Lynda said...

HUH??? deze post heb ik gemist!!! Maaaaaaaaaar TOEVALLIG heb ik vandaag ook twee van die "manden"gekocht....voor de slaapkamer...ben alleen benieuwd of we het uit gaan houden met die rubberlucht;)!


Groetjes
Lynda

red.neck chic said...

Oh........... you are speaking to me with these GORGEOUS pictures....... tires and rednecks go hand-in-hand, right? LOL

I love those!!! I'm going to have to go on the hunt now!

;-) Thank You for getting my imagination goin'!

xoxo robelyn

bikim said...

gorgeous! wonderful photos!
Rosa

In my house said...

Önskar dig en Fin Midsommar helg, med massa god mat, skratt & Myyyyys.

Kraaaaam josse

FrenchGardenHouse said...

You are right, they are fantastic! Love them.

marypoppins said...

Very wonderful inspirations!!!
Buon fine settimana
mary

bicocacolors said...

i loooove your decor style!
elena, from spain

Mirjam Decoratieve Verftechnieken said...

Heeee ben jij helderziend ofzo? Ik had nét een blogje klaar over mooie zomerse tinten, zoals turqoise, zeeblauw en de kleur van verbleekt juthout! Zojuist geplaatst. Zo'n give away klinkt inderdaad als een leuk idee. Wat houdt dat precies in? (ik weet het, dat klinkt misschien dommig, maar zo'n veteraan-blogger ben ik nu eenmaal nog niet)

Groetjes en een heerlijk zomerweekend gewenst, Mir

lia said...

Leuk zijn die manden hé. Ik heb er mijn zoon ook een kado gedaan, en het staat zo leuk.

fijne week, lia

Tania - Grange de Charme said...

Heel leuk jou rubber mand ! dat past inderdaad heel goed bij jou stijl !

Gloria said...

Thanks you for your words in my blog!!Your things are all beautiful! I saw this rubber basquet at Stockholm when I stated last year... and I loved that material! Regards, Gloria.

Something White said...

Onlangs stond er ergens in een magazine (maar waar was dat nu ook alweer??) een aanbieding van deze manden en ik was verrast wat de prijs betreft. Ik had al overwogen om zo´n mand in de badkamer te gebruiken voor handdoeken, maar ergens ´vrees´ ik die rubber-geur. We hebben een paar plastic/kunststof manden in huis en die hebben ook al zo´n penetrante geur die blijft hangen. Hoe is dat bij dit rubber? Maar de stijl vind ik wel mooi stoer.
Bises, Marjolijn

Crafty Mama said...

Ze staan zeker geweldig en ook ik (met mn vintage/brocante/rozen verslaving) vind ze superstoer, maar ik heb altijd het idee dat ze stinken naar rubber en dan ook alles wat je erin stopt. Hoedanook, ze zien er geweldig uit!
Groetjes,
Elizabeth

Vicky said...

Love the bedrooms and the way it was photgraphed. Makes you feel like you could climb right into it!your home is wonderful thanks for sharing