Merci – Paris

Hello again

It has been a while since my last post … but those who follow me ‘here’ know I was in France! I spent some days in Paris and had a great time wandering around the city. A city that looks empty this time of the year. Lots of shops are closed for the summer as the Parisians are having their holiday break. But still …. the sun was shining, I stayed in a beautiful neighborhood and met some very nice people.

I had a great time at the ‘St Ouen puces’ (the Parisian flee markets) and walking around from one neighborhood to the other. Just wandering around and having a break when I like a place or feel like having a coffee is what I like doing most at city breaks. I had a little chat with Tania , a fellow blogger and person I know for a long time as we both spent our childhood summers here at ‘Ty Forn’ She told me I had to go to ‘Merci’ as I would like it a lot…..So I did and here are some pictures for you to drool over. All items with a little golden hanger are made for Merci and the profit goes entirely to children in Madagascar.

The shop has a really nice entry… a little court with plants and a bright red fiat 500!

Het is alweer even geleden maar zij die mij ‘hier’ volgen weten dat ik even in Frankrijk was.. een weekje bij familie in een klein dorpje op het platteland en daarvoor ben ik in Parijs geweest. Het was heerlijk om gewoon een beetje rond te zwerven door de stad, die er trouwens uitgestorven bij lag omdat heel veel Parijzenaars in de maand augustus op vakantie zijn. Heel veel gewone winkels waren dan ook dicht maar de zon scheen lekker. ik had een prima hotelletje in een leuke buurt en heb leuke mensen ontmoet.

De ‘St Ouen puces’ (de Parijze vlooienmark) waren een belevenis en ik heb heerlijk rondgeslenterd van de ene wijk naar de andere met de nodige koffie stops of bezienswaardigheid. Ik had de nodige adresjes opgeschreven dus had genoeg te doen en te zien.. Tania , die ik al heel lang ken omdat ik als kind mijn zomers doorbracht in het huis van haar opa en oma op ‘Ty Forn’ vertelde mij bovendien dat ik echt naar Merci’ moest gaan omdat dat zeker iets voor mij was….Dat heb ik dus gedaan en ik vond het er geweldig! De winkel verkoopt o.a. ontwerpen (te herkennen aan de gouden medaille) die speciaal voor Merci zijn gemaakt en waarvan de opbrengst helemaal ten goede komt aan kinderen in Madagascar.

Lets get inside…


On the ground floor there is a lunch room with a large wall full of used books

This is how the little Parisian boys and girls are getting in the mood for their school classes

Beautiful high ceilings on the ground floor

Famous little white bags with paper candle lights

Upstairs …. feels like a beautiful big white loft

I spent some time sitting on this Paola Navone couch looking around at all the beautiful things.. I loved those two little white chandeliers above the coffee table.. and for those who like zinc… look at the coffee table between the two pillars!


In the basement there is even more… including a nice restaurantNext to the shop there is a Merci – Take away.
I bought myself some veggies and had lunch at a hidden garden nearby the shop.

MERCI
111 Boulevard Beaumarchais
75003 Paris