MONTANA Collection | Danish design at Flinders

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik de Montana showroom in Kopenhagen bezocht, een groot industrieel pand met aan de achterkant een prachtig uitzicht over het water. Het was een zonnige dag en wat mij vooral is bijgebleven zijn de hoge wanden en de vele hoekjes met de verschillende kasten uit de Montana collectie.

Op een van de muren was een enorme ‘pacman’ afbeelding opgebouwd uit blauwe en witte units een prachtig voorbeeld dat laat zien hoe je de kasten naar eigen smaak kunt personaliseren. Zo kun je kiezen uit verschillende dieptes en kun je de Montana kasten op pootjes, met een plint, hangend aan de wand of, ook heel handig als je bijvoorbeeld van veranderen houd of af en toe een ruimte wilt af scheiden, op wielen.
English summary at the end of the post 


Op de foto hierboven, die ik in Kopenhagen maakte, zijn drie kleuren gebruikt, voor jouw eigen kast kun je kiezen uit wel 42 verschillende kleuren om deze zo helemaal naar eigen smaak en passend bij je interieur af te maken.

Bij Flinders vindt je naast de ‘Montana collection‘ een grote collectie design meubelen en moderne verlichting van o.a Nederlandse, Scandinavische en Italiaanse bodem. Je kunt een groot deel van de collectie bekijken in de showroom van Flinders in Zaandam of direct bestellen via de webshop. Zelf ben ik druk bezig in huis en flink aan het ruimen en vooral op zoek naar nieuwe manieren van opbergen, leuk om ook de kasten van Montana weer eens te bekijken, ik zette mijn favorieten op een rijtje!Read kast
De Read kast hierboven en op de eerste foto is zo’n kast waar ik graag een plekje voor zou vrijmaken in huis. De naam zegt het al, deze kast is super geschikt voor al je boeken, nu denk je bij een boekenkast al gauw aan een kast met al dan niet verstelbare planken, maar de Montana Read kast gaat net wat verder en wat ik vooral leuk vind zijn de vakken in verschillende maten.

Zelf zet ik graag een paar dingen die ik echt mooi vind in het zicht en ik heb dan ook veel gestijlde hoekjes in huis. Superleuk maar soms ook wat onrustig. In deze kast kun je naast je boeken of muziek verzameling al je favoriete accessoires een mooi plekje geven in een van de 24 vakken. De kast is 30 cm diep dus ook grotere boeken of LP’s kun je hier prima in kwijt.

TV kast (vb. VI14L)
Wat een prachtige Scandinavische sfeer in deze kamer, sowieso ben ik een fan van herringbone parket, maar waar ik absoluut geen fan van ben zijn snoeren, en die zijn in deze woning prachtig weg gewerkt in de TV kast. De VI14L TV kast van Montana is gemaakt van MDF en heeft een middelste deel met een geperforeerde klapdeur.

In Kopenhagen waar ik deze deuren voor het eerst zag waren er volkomen onzichtbaar geluids boxen achter verwerkt terwijl de geluidsweergave optimaal was! De geperforeerde deurtjes zijn ook prima om je KPN of Ziggo kastje achter te verwerken, terwijl de deurtjes dicht blijven kun je nog steeds op de gewenste zender afstemmen met je afstandsbediening. De TV kast heeft een lengte van 136,8 centimeter, is 24 centimeter hoog en 38 centimeter diep. In plaats van de dichte deurtjes kun je ook kiezen voor plankjes of lades, de veelzijdigheid in het ontwerp kenmerkt echt Montana.Cover wandkast
Nog zo’n leuke kast, een vierkant model van ongeveer 70×70 met deurtjes die aan de wand wordt gemonteerd, dit is echt een minimalistisch Scandinavisch kastje. Achter de deurtjes berg je de dingen op die je niet hoeft te zien en bovenop kun je mooie stil levens creëren. Zelf zou ik er voor kiezen er enkele naast elkaar te hangen en zo een mini gallery met zwart wit foto’s te maken op de kast of aan de muur erboven.
 


Dream nachtkast
Tenslotte nog een klein functioneel kastje op pootjes dat je eigenlijk overal in huis kunt gebruiken. Als nachtkastje zeker handig voor de gebruikelijke spulletjes bij je bed en om je tijdschriften van de vloer te houden, maar zeker ook prima als bijzettafel in de woonkamer te gebruiken. Zelf merk ik dat ik vaak sleutels en andere spullen waar ik mee binnen kom op de keukentafel of het aanrecht leg, een klein kastje zoals dit zou in de hal dus zeker ook functioneel zijn. Net als alle kasten uit de Montana Collection serie is ook dit kastje van MDF en kun je kiezen uit 42 beschikbare kleuren (op aanvraag).English summary
I was invited by dutch interior design store Flinders to have a look at their design and lightning collection. Looking for new storage solutions I had a closer look at the Montana collection, a Danish brand I visited in Copenhagen some years ago, in this blogpost I share some of my favourites… absolute favourite is the read cupboard!

Written in collaboration with Flinders // thanks for your support