May 24, 2010

A concrete wall and a table

With these few days off and the sun shining I thought I'd be a bit lazy and post some pictures I have in my computer for ages. As I am sure we all do, I save pictures that I really like. From time to time I look at them and some I even printed out. Especially the picture above inspired me a lot with it raw wall and iron side table.

You might remember the concrete wall in my living room that I found behind the wallpaper, I had to think about this picture when I placed my French bistro table in front of it. Have a look here:'Paris meets New York' to see what I am talking about.

That wall by the way is painted over now as I found a cute new side table that gives the room a bit more of a summer feeling and I thought a touch of white paint would fit it better! More about that another time, for now enjoy the sun and these pictures.


Een paar dagen vrij, een mooi zonnetje, dus waarom niet eens lekker lui zijn en eens een paar foto's plaatsen die ik een tijd geleden heb opgeslagen. Deze foto's bekijk ik best wel vaak en sommige heb ik zelfs uitgeprint. Vooral bovenstaande foto met die ruwe muur en ijzeren side table inspireerde mij. Misschien herinner je je nog die betonnen muur in mijn huiskamer die ik achter het behang vond. Ik moest aan deze foto denken toen ik de Franse tuintafel ervoor plaatste. Hier 'Paris meets New York' kun je nog even kijken wat ik bedoel

Die betonnen muur is trouwens weer geschilderd! Ik kwam een geweldig tafeltje tegen dat een beetje zomerse sfeer aan de kamer toevoegd en een likje witte verf vond ik daar beter bij passen .... meer hierover een volgende keer. Geniet van de zon en van deze mooie plaatjes.

Quelques photos d'inspiration... surtout la première m'a inspirer beaucoup comme vous voyez ici: 'Paris meets New York'
All pictures by Rachel Jones

32 comments:

oma leentje said...

En dan die lamp op foto 1 mens die is ook super. Ik wilde onze kamer in die kleur van die lap verven. Een beetje mauve leek me wel wat maar nu ik de emmer met de kleur zie doe ik het niet. Op die foto vind ik het een prachtige kleur maar nee. Laat maar grijs hier. Ben je nog aan de klus of is het nu rustig bij je???????

The Old and the Beautiful said...

Prachtig die mooie ruwe muren!

Groetjes,
Gonda

Karin said...

Ik kan me voorstellen dat je graag naar deze foto's kijkt, die laatste met die sofa trekt me momneteel ook wel aan :) Fijne week Dees, geniet van de rust

It's me said...

Ik hou wel van dat ruige.........industriele zeg maar...wij hebben in de winkel ook zo'n ijzeren archief kast van Jeannne D'Arc living.....zo'n gaaf ding !!

Ik vind het echt prachtige foto's Dees...........ruig......fijne avond verder..lieve groetjes Ria

Lynda said...

en de rúst die uitgaat van die ruwe materialen he......geen getut, geen glansje of glosje....just as it is!!!! Vet gaaf!!!;)

groetjes
Lynda

red.neck chic said...

Dang... you have me wanting to concrete my walls now... hee-hee

GORGEOUS photos as always!!! I've missed you - I'm off to catch up on your other posts!!!

:-D robelyn

Elodie B. said...

Une vraie source d'inspiration en effet. Moi j'aime particulièrement la 4ème photo car j'aime les sièges, les chaises et les fauteuils.

Merci en tout cas pour ton blog que je trouve très beau, très agréable et qui m'inspire beaucoup !

Bonne soirée
Elodie B.

Beach House Living said...

Rustic and yet somehow elegant at the same time.

Granny's Place said...

Tja heerlijke foto's. Vind je blog toch altijd een feestje om langs te komen!!
Groetjes Madelon

Emil und die großen Schwestern said...

Beautiful blog! Éva

ColonialEast said...

Absolutely love these concrete walls!!

jules @ The Diversion Project said...

Desiree, you've made my day!! A gorgeous collection of concrete is all it takes. i'm swooning down here!! jxx

Anita Camilla said...

I love these pictures! Have a nice day! Anita Camilla

Mara said...

Ciao Desiree!!! bellissima l'ultima immagine!!!
I've passed you an award! =)
Hugs!
Mara

lia said...

Ik vind die laatste foto weer erg mooi. Zie me al zitten daar..

lieve groet Lia

NicolElisA said...

Toen ik die foto zag met die verschillende schalen op de vloer dacht ik eerst..."heeft ze waterschade of zo..." hi hi hi hi hi, na ff lezen snap ik em...mooie foto's inderdaad! Ben benieuwd hoe jouw muur geworden is...
Groetjes,
Nicole

Harmoni og Kontrast said...

Ah, Desiree, you know I just LOVE LOVE LOVE these wonderful pictures!!! Hugs from Laila

M&D said...

Hoi,

En heb je al wat stoeltje bij Ikea weggehaald! Deze zijn ideaal voor buiten, had al gekeken maar hier in Zweden verkopen ze, ze niet meer of zouden ze helemaal zijn uitverkocht hahaah... als jij er al zoveel in Nld. ben tegengekomen.

Bedoel idd. de plaatjes bij jouw in de gang, mooi en eenvoudig, hoop zoiets hier in nog een tegen te komen, maar ik heb hier geleerd geduld te hebben hoor!

Lieve groet uit Zweden.

laurence.festy@sfr.fr said...

bonjour, moi la premiere photo me plait beaucoup, la lampe surtout, mais aussi la matiere du mur que l'on retrouve aussi dans la dernière
amicalement

Theresa Cheek said...

I do love crumbling, old concrete walls....that last shot is fantastic!! Great post!

Leigha said...

Oh my! You can only begin to imagine how much I LOVE this post. The first image, especially, is divine.

Elly-My Everyday Things said...

Oh oh, Dees, en zo blijven we lekker bezig hè!
Vind het mooie plaatjes,lekker stoer!

karen said...

so beautiful...

Kerry said...

Hi Desiree...over here from Sarah's...what an amazingly beautiful blog you have. Can't wait to read and see more! So glad to have found you.

desiree said...

As always--just lovely! Thanks for all your inspiration!

le banc moussu said...

it's sure a very nice and resting atmosphere.
Have a nice week.
Christian

Mme de Thil said...

Une atmosphère très apaisante.

enfantsdumarais said...

Ces teintes sont très belles ...

Alison said...

Desiree wonderful post and such beautiful photos
Alison

Something White said...

Die verweerde muren zijn hét gewoon! Op zolder zijn inmiddels onze oude muren ´dichtgemaakt´ met gipsplaten, maar ik ga eens in de bouwmarkt kijken of ik niet ergens een verf kan vinden die beton nabootst, een beetje grijzig met een vlekkerig resultaat, dat zou mooi zijn. Anders zien zulke gladde muren er nogal gelikt uit :)
Ariadne heeft genoeg reclame van me gehad, haha, ik ga er geen blog meer aan besteden. Het is me trouwens niet gelukt om dat PDFje als foto op te slaan. Misschien kan ik het eens naar je doorsturen en kun jij dat bestand bewerken?
All the best, bises,
Marjolijn

elisevaldorcia said...

Merci beaucoup pour ces sublimes photos, vous avez beaucoup de talent.
Elise Valdorcia

Vicky said...

i love your sofa bed it's gorgeous,Absolutely love the simplicity.nice Blog too. :)